Αρχική » » Ο χονδρός... Ιούδας φιλούσε υπέροχα

Ο χονδρός... Ιούδας φιλούσε υπέροχα


► Οι σκοτεινές βλέψεις του βουλιμικού για εξουσία Ε. Βενιζέλου. 
► Ο πρώτος που θα «πουλήσει» τον Σαμαρά είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
► Πολλοί πιστεύουν ότι το μενού της συζήτησης Βενιζέλου-Τσίπρα, που υποτί­θεται ότι δεν ήθελαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, περιλάμβανε... Σαμαρά στιφάδο.
► 0 αδίστακτος Βενιζέλος «έχει ήδη πουλήσει» τον Αντώνη Σαμαρά κάτι που είχε φανεί άλλωστε μετά τις Ευρωεκλογές, όταν αναθάρρησε λόγω των πο­σοστών επιβίωσης της Ελιάς! Για να επιτύχει τις ηγεμονιστικές του αυτές φιλοδοξίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αρχίσει να ρίχνει γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μία πρώτη επαφή ήταν αυτή της δίω­ρης συνάντησης των δύο πολιτικών αρχηγών. 

Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ 

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά η πραγματικότητα κλίνει προς το σοβαρό, αυτό που ελέχθη στους πολιτικούς κύκλους μετά τη συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα ήταν ότι το μενού της συζήτησής τους περιελάμβανε... Σαμαρά στιφάδο! Με άλλα λόγια κανείς δεν πίστεψε ότι επί δύο ώρες, οι δύο πο­λιτικοί αναλώθηκαν στα εξωτερικά, ένα θέμα με το οποίο ο μεν αρμόδιος, κατά τα άλλα, υπουργός Εξωτερικών ασχολείται ελάχιστα, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ιδιαίτερες επιδόσεις στο θέμα αυτό. 

Το ενδιαφέρον της συνάντησης είναι ότι οι δύο πολιτικοί άνδρες, υποτίθεται ότι δεν ήθελαν, να βλέπουν ο...
ένας τον άλλον και γι΄ αυτό και δεν επρόκειτο να συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην μη πραγματοποι­ηθείσα τελικώς συνάντηση του πρω­θυπουργού με τον αρχηγό της αξιω­ματικής αντιπολιτεύσεως. 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι ο μεν πρωθυπουργός δεν συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αντιθέτως συζήτησε μαζί του για λογαριασμό της κυβέρνησης - ουσιαστικώς ως πρωθυπουργεύων- ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Και είναι φυσικό αυτό, τελικώς, δεδομένου ότι ο μεν Σα­μαράς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω των τροϊκανών πιέσεων, γεγονός που εκμεταλλεύεται ο αντιπρό­εδρος του, σε σημείο μάλιστα να του μιλάει απαξιωτικά έως και προσβλητικά και να έχει πάρει το επάνω χέρι ο πρό­εδρος του κόμματος του 4%!!! 

Σε ρόλο τσόντας 

Το βέβαιο είναι ότι Βενιζέλος και Τσίπρας συζήτησαν για τις εσωτερικές εξελίξεις υπό το πρίσμα και των εκλο­γών, οι οποίες είναι δύσκολο να ανα­δείξουν αυτοδύναμο το πρώτο κόμμα. Τούτων δοθέντων σημασία έχει με ποιούς το πρώτο κόμμα θα συγκροτήσει κυβερνητική συμμαχία. Στην περί­πτωση αυτή πρόθυμος πάντα, όπως συνέβη και με τρεις προηγούμενους πρωθυπουργούς, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την προϋπόθεση βε­βαίως ότι το κόμμα του θα κατορθώσει να πιάσει ένα εκλογικό ποσοστό που θα του επιτρέψει να έχει τον χρήσιμο αριθμό βουλευτών, δηλαδή μεταξύ 12 και 15. Γι΄αυτό και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά τις επι­θέσεις που δέχεται από το παπανδρεϊκό σύστημα προσπαθεί να κρατήσει ζων­τανό και όσο πιο συνεκτικό γίνεται το ΠΑΣΟΚ. 

Αποβλέπει με άλλα λόγια να φτάσει μέχρι τις γενικές εκλογές και είτε μέσω της Ελιάς είτε της Δημοκρατικής Πα­ράταξης να πετύχει κάποιο ανεκτό ποσοστό για να μπορεί να διαπραγ­ματεύεται ένα κυβερνητικό ρόλο, ακό­μη και αν έχει μικρά ποσοστά το κόμμα του. 

Τον έχει ήδη «πουλήσει» 

Αυτά όλα σημαίνουν ότι ο αδίστακτος Βενιζέλος «έχει ήδη πουλήσει» τον Αν­τώνη Σαμαρά κάτι που είχε φανεί άλ­λωστε μετά τις Ευρωεκλογές, όταν ο Βενιζέλος αναθάρρησε λόγω των πο­σοστών επιβίωσης της Ελιάς! 

Ο στόχος της αυτόνομης παρουσίας του Βενιζέλου σε ρόλο «τσόντας» σε κάθε κυβερνητικό σχηματισμό –μια και οι αυτοδυναμίες είναι δύσκολο πλέον να επιτευχθούν, ειδικώς μά­λιστα αν αλλάξει και το εκλογικό σύστημα επί το αναλογικότερο- βρί­σκεται πίσω από τις διαφοροποιήσεις του ΠΑΣΟΚ, μετά μάλιστα τις Ευρωεκλογές. Οι διαφοροποιήσεις αυ­τές του ΠΑΣΟΚ ήσαν επικριτικές της πολιτικής που εφάρμοζε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά προσυπέγραψε ο... Βενιζέλος (και αυτή ήταν η υποκρισία της υπόθεσης) και απέβλεπαν στο να πείσουν την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ του Καστελόριζου είχε κοινωνική ευαισθησία!!! 

Για να επιτύχει τις ηγεμονιστικές του αυτές φιλοδοξίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αρχίσει να ρίχνει γέ­φυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μία πρώτη επαφή ήταν αυτή της δίωρης συνάν­τησης των δύο πολιτικών αρχηγών. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας ο οποίος είπε ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ έθεσε και μία προ­ϋπόθεση πολύ βασική. Να κατορθώ­σουν να μπουν στη Βουλή και οι Ανε­ξάρτητοι Έλληνες, πράγμα πολύ δύ­σκολο όπως δείχνουν οι δημοσκο­πήσεις. Επομένως το ΠΑΣΟΚ του Βε­νιζέλου με την επίφαση της κεντροαριστερής ιδεολογίας προσφέρεται και ως κυβερνητικό δεκανίκι. 

Θα αντέξει; 

Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να αντέξει ο Βενιζέλος στις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχεται. Εναντίον του βάλλουν οι παλαιοί ανδρεο-παπανδρεϊκοί, όπως ο Παναγιωτακόπουλος που δεν είναι μόνος βεβαίως. Επίσης απέ­ναντι στο σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι η Φώφη Γεννηματά, οι γεννηματικοί και όσοι από το παλαιό ΠΑΣΟΚ την προωθούν στις ηγετικές βλέψεις της και ασφαλώς οι παπανδρεϊκοί νέας κοπής του Γιωργάκη. Τα επιχειρήματά τους είναι ότι επί των δικών του ημερών συρρικνώθηκε το κόμμα και ότι αυτός δεν μπορεί για το λόγο αυτό να ανα­συγκροτήσει την κεντροαριστερά. Το ζήτημα βεβαίως είναι ότι στο μυαλό του Βενιζέλου δεν είναι καμιά κεντρο­αριστερά αλλά η δική του διηνεκής κυβερνητική επιβίωση, αποτελώντας την ουσιώδη τσόντα σε κυβερνητικά σχήματα, στα οποία θα κατέχει μία ση­μαντική θέση, υπό τον απειλητικό εκ­βιασμό του, πάντα, ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει δημιουργώντας κυ­βερνητικό πρόβλημα. Έτσι δηλαδή όπως τον ανέχεται ο Σαμαράς. 

(KONTRA NEWS-07/12/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger