Αρχική » » Ο στρατηγός του Κ. Καραμανλή και του Α. Τσίπρα

Ο στρατηγός του Κ. Καραμανλή και του Α. Τσίπρα


Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Πρώην αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος στο πα­ρελθόν είχε υπηρετήσει ως διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού με έδρα τη Θράκη και πρόσφατα είχε επισημάνει σε ομιλία του τους κινδύνους που γεννιούνται εξαιτίας των τουρκικών επιβουλών στην ειρηνι­κή εσχατιά, με όχημα κάποιους ανεκδιήγητους παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας και «κεντρικό καθοδηγητή» το τουρκικό προξε­νείο της Κομοτηνής. 

Ο κ. Ζιαζιάς παραιτήθηκε από αρχηγός ΓΕΣ τον Ιούλιο του 2012, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις ...
στη λειτουργία του στρατεύματος. 

Σήμερα ο κ. Ζιαζιάς είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ως βαθύς γνώστης των προβλημάτων της Θράκης, πέρασε πριν από λίγες μέρες το κατώφλι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σε μια συνάντηση που επιδιώχθηκε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τον έγκυρο στρα­τιωτικό την άποψή του για το ζήτημα της Θράκης, το οποίο -και αυτό προκύπτει από πολλές πλευρές- αρχίζει να «καίει» επικίνδυνα στο μαλακό υπογάστριο της ελληνικής πολιτείας. Ο Κ. Καραμανλής φέρεται να μοιράστηκε την ίδια ανησυχία με τον συνομιλητή του, αφού, τόσο από προσωπικές του ενέργειες όσο και από τις συζητήσεις που έχει με τον στενό του συνεργάτη, βουλευτή Ρο­δόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο ίδιος έχει πλή­ρη εικόνα της ανησυχητικής πραγματικότητας στην αρχέγονη γη του βασιλιά Δάρδανου. 

Ο κ. Ζιαζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε στη διάρκεια της συζήτησης ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος για την κατά­σταση, ενώ η ατμόσφαιρα στην ελληνική εσχα­τιά αρχίζει και σκεπάζεται από βαριά σύννεφα. 

Όπως είχε γράψει ξανά το «Π», οι μειονοτικοί της Θρά­κης σκαρώνουν συνέδριο-παρωδία των αυτονομιστικών κινημάτων της Ευρώπης στην Κομοτηνή γύρω στα μέσα Μαΐου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όλο και περισσότε­ροι γνώστες του θέματος κρούουν τον κώδωνα του κινδύ­νου. Πιο πρόσφατα απ’ όλους, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος σε ομιλία του περιέγραψε με μελανά χρώματα την προοπτική της κρίσιμης για τον ελληνισμό περιοχής, εάν η κατάσταση αφεθεί στο «έλεος του θεού». 

Γιάννης Βασιλακόπουλος 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger