Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ TOY ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 29 Νοε 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ TOY ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 29 Νοε 2014


Την 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο και ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά, για να παρακολου­θήσει την ΤΑΜΣ «Λεωνίδας ο Ρόδιος». Ο υπουργός επισκέφθηκε επί­σης τη στρατηγικής σημασίας για την ελληνική ΑΟΖ Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης, καθώς και τα στρατιωτικά φυλάκια στις βραχονησί­δες Στρογγύλη και Ρω. 

 Τον τελαμώνα του Πυροβολικού επέδωσε ο (και πυροβολητής) Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος,... συνοδευό­μενος από τον Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά, στους νέους ανθυπολοχαγούς και μόνιμους λοχίες Πυροβολι­κού Τάξεως 2014, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής. Ο τελαμώνας του Πυροβολικού ήταν χαρακτηριστικό σύμβολο όλων των έφιπ­πων πυροβολητών και καθιερώθηκε από τριετίας να φέρεται με τις στολές υπ΄αριθμ. «2», «3» και «8». 

 Ολοκληρώθηκε το 96ο Σχολείο Καταδρομών με την τελετή απο­φοίτησης των συμμετεχόντων σε αυτό, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΠ, στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Τα πτυχία στους αποφοίτους επέδωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Γεώργιος Μαυρομανωλάκης, με την ταυτόχρονη απο­νομή του φημισμένου πράσινου μπερέ σε αυτούς, εκτός φυσικά από τους δύο ναύτες της ΔΥΚ του ΠΝ. Το ΣΚ διάρκεσε 13 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων 34 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του ΣΞ και του ΠΝ (20 αξιωματικοί και 14 υπαξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν στις βα­σικές τακτικές των ειδικών επιχειρήσεων. 

 Το Ισραήλ επισκέφθηκε ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του, αντιναυάρχου Ram Rutberg, στις 25-27 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη αυτή ήταν ανταποδοτική της επισκέψεως του Ισραηλινού ναυάρχου στην Ελλάδα, στις 6-7 Ιουλίου 2014. Η διεύρυνση της διμερούς ναυτικής συνεργασίας, με ανταλλαγή επιτελών, συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις, σε θέματα εκπαίδευσης, και η προώθηση από ελληνικής πλευράς των δραστηριοτήτων του Κέ­ντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σού­δα ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων των δύο αρχηγών, οι οποίοι έχουν και ένα άλλο κοινό σημείο. Αμφότεροι είναι βατραχάνθρωποι του Ναυτικού και έχουν διατελέσει διοικητές των φημισμένων μονάδων υποβρύχιων καταστροφέων των δύο Ναυτικών, της δικής μας ΔΥΚ και της ισραηλινής Flotilla 13. 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-29/11/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger