Αρχική » » Αναζητείται από τώρα νέος αρχηγός στη ΝΔ

Αναζητείται από τώρα νέος αρχηγός στη ΝΔ


Νέο αρχηγό αναζητούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς θε­ωρούν βέβαιη την ήττα του κόμ­ματος στις εκλογές και αποδίδουν την καθίζηση της ΝΔ στον Σαμαρά και στο κλειστό επιτελείο του. 
Αποδίδουν την καθίζηση του κόμματος στον Σαμαρά και το κλειστό επιτελείο του. 

Το μέλη της Κοινοβου­λευτικής Ομάδας αλλά και όλα τα γαλάζια στε­λέχη του καταλογίζουν ότι δεν εμπνέει τους ψηφοφόρους που κατά χιλιάδες εγκατέλειψαν το κόμμα και είναι ανάγκη να βρεθεί ένας άλλος αρχηγός. Ο προβληματισμός αυτός για την επόμενη ημέρα δεν αφορά μόνο τους παλαιούς βουλευτές είτε εκλεγούν είτε όχι αλλά και τους καινούργιους, καθώς αμφότερες οι πλευρές διαπιστώνουν ότι με το συγκεκριμένο αρχηγό και την πολιτική που φαίνεται ότι εμμονικά υπηρετεί, η Νέα Δημοκρα­τία δεν έχει μέλλον ως κόμμα εξου­σίας αλλά ως πολιτικός κομπάρσος και μόνον. 

Το ενδιαφέρον στην εξέλιξη αυτή που αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουάριου είναι...
ότι προβληματισμένοι δεν είναι μόνον οι βουλευτές που ανή­κουν στη λεγάμενη «καραμανλική» ομάδα, στην οποία η φατρία Σα­μαρά που κατοικοεδρεύει -ακό­μη- στου Μαξίμου αποδίδει, κατά καιρούς, κινήσεις υπονόμευσης του αρχηγού, για να καλύπτει τις συνέπειες των δικών της λαθών. Για το μέλλον του κόμματος -και κατ' επέκταση και το δικό τους- ανησυχούν ακόμη και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τα οποία στις εσωκομματικές εκλο­γές για την ανάδειξη νέου αρχηγού μετά την αποχώρηση Καραμανλή, είχαν ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά! 

Επαγγελματικά κίνητρα 

Τα κίνητρα προκειμένου να τεθεί θέμα ηγεσίας είναι καθαρώς ...επαγγελματικά. Δηλαδή ενδιαφέρονται οι βουλευτές αυτοί και για το δικό τους μέλλον το οποίο δεν εξασφαλίζεται με μία νέα εκλο­γική πτώση της ΝΔ. 

Στην απόφαση αυτή των γα­λάζιων βουλευτών έχει μετρήσει το ότι αντιμετώπιζαν όλο αυτό το διάστημα δυσκολίες στο να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς άκουγαν συνεχώς παρά­πονα ενώ σε μερικές περιπτώσεις προπηλακίζονταν. Και αυτό το αποδίδουν στην πολιτική Σαμαρά και μόνο. Η πραγματικότητα επο­μένως αυτή οφείλεται σε συγκε­κριμένους λόγους, σύμφωνα με τους βουλευτές που έχουν πλέον κάθε λόγο να ανησυχούν για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματός τους και, βεβαίως για τις έδρες που ενδιαφέρουν τους βουλευτές άμεσα. 

Ένας άλλος λόγος της δυσφορίας των βουλευτών είναι ότι οι έδρες που θα κερδίσει το κόμμα θα είναι πολύ λιγότερες και επομένως πολύ περισσότεροι αυτοί που θα μείνουν εκτός Κοινοβουλίου. Αυτή την προοπτική θέλουν να αλλάξουν, όσον αφορά το μέλλον καθώς υπολογίζουν μάλιστα ότι τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ θα της εξασφαλίσουν ακόμη λιγότερες έδρες και επομένως σε επόμενες αναμετρήσεις θα ξεκινούν και πάλι από πολύ χαμηλά. 

Σαμαρικές αφέλειες 

Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει βεβαίως αφελώς ότι αν δεν χάσει τις εκλογές με περισσότερες από 4 ποσοστιαίες μονάδες κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει την ηγεσία του. Όμως τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και όλα τα γαλάζια στελέχη του καταλογίζουν ότι (α) έχει κατορθώσει απλώς να επιτύχει μία συσπείρωση στα χαμηλότερα ποσοστά που είχε ποτέ η ΝΔ (β) δεν εμπνέει τους ψηφοφόρους που κατά χιλιάδες εγκατέλειψαν το κόμμα που ψή­φιζαν επί σειράν ετών και, επομένως δεν μπορεί να τους επαναπατρίσει. Επομένως είναι ανάγκη να βρεθεί ένας άλλος αρχηγός. 

Ποιοι όμως;;; 

Το ερώτημα είναι ποιος. Αν λά­βει κανείς ως δεδομένο ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πλέον Επίτροπος σε ένα τομέα πολύ κρί­σιμο και, επιπλέον για τη μόνη μεταπήδηση στην οποία θα ενδιαφερόταν θα ήταν αυτή του Προ­έδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο Κώ­στας Καραμανλής δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή καμία ανάμιξη, τότε το ενδιαφέρον των βουλευτών στρέφεται σε άλλα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να εκπρο­σωπούν ακόμη και μεταβατικές καταστάσεις, εν πάση περιπτώσει όμως με καλύτερες προοπτικές από αυτές που εξασφαλίζει ο φθαρ­μένος, σε πολύ σύντομο μάλιστα διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς. 

Τα πρόσωπα αυτά θα μπορούσαν να ήταν από την Ντόρα Μπακογιάννη -στην περίπτωση που οι βουλευτές νεοεκλεγέντες ή παλαιότεροι θα ήθελαν ένα παραδοσιακό πολιτικό πρόσωπο- ή, εφ’ όσον θα επιθυμούσαν νεότερες πολιτικές γενιές είναι βέβαιο ότι θα εστρέφονταν προς τρία πρόσωπα, τα οποία άλλωστε έχουν εκφράσει, έστω και διακριτικά, τις αρχηγικές τους φιλοδοξίες. 

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο Νί­κος Δένδιας, τον οποίον ήδη είχε υποπτευθεί για αρχηγικές βλέψεις ο Αντώνης Σαμαράς, με αποτέλεσμα μάλιστα -όπως είχε αποκαλύψει η Κυριακάτικη kontranews, παλαιότερο φύλλο της- ο πρωθυπουργός να κατη­γορήσει τον σημερινό υπουργό Αμύνης για υπονόμευση του προ­σώπου του!!! 

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Μά­κης Βορίδης ο οποίος έχει το πλεονέκτημα της συγκροτημένης πο­λιτικής σκέψης και των οργανωτικών ικανοτήτων, πλην όμως για κάποι­ους γαλάζιους έχει και το μειονέ­κτημα ότι δεν μπορεί να διευρύνει, λόγω παρελθόντος, αλλά και θέσεων το κόμμα προς το Κέντρο. 

Το τρίτο πρόσωπο που προβάλει ως αουτσάιντερ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει συμ­πάθειες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον προωθεί η ισχυρή οικογένεια, ακόμη και σε βάρος της Ντόρας. 

Συμπερασματικά. Οι εξελίξεις στο νεο-δημοκρατικό στρατόπεδο μετά τη βέβαιη ήττα αναμένονται συγκλονιστικές καθώς φαίνεται ότι ο μεταπολιτευτικός κύκλος του κόμματος τελειώνει αργά αλλά σταθερά. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS-18/01/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger