Αρχική » » Προστασία στα εφάπαξ των Ενόπλων Δυνάμεων

Προστασία στα εφάπαξ των Ενόπλων Δυνάμεων


Ο Νίκος Δένδιας με στελέχη τον Πολεμικού Ναυτικού. 
Με την πρόταση υπουργικής απόφασης για τη «ρή­τρα αξιόμαχου» που κατέθεσε ο Ν. Δένδιας. 

ΠΡΟΤΑΣΗ για τον καθο­ρισμό της ρήτρας αξιόμα­χου όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ των στρατιωτικών απέστειλε χθες στον υπουργό Ερ­γασίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. 

Σύμφωνα με την πρό­ταση υπουργικής απόφα­σης, αποτρέπονται η απότο­μη μείωση των εφάπαξ πα­ροχών προς... τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το υψηλό ποσοστό τους, που προέβλεπε αρχικά ο νό­μος 4182/2014. 

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κάνει αίτηση εντός του 2014 δεν θα υποστούν καμία μείωση στο εφάπαξ τους, ενώ από το 2015 η μείωση θα ανέρχεται στο 1% ετησίως. Βάσει της πρό­τασης του κ. Δένδια διασφα­λίζεται επίσης η βιωσιμότη­τα των Ταμείων και εξασφα­λίζεται η σταδιακή σύγκλιση του ύψους των χορηγού­μενων παροχών με εκείνες που προβλέπει η συγκεκρι­μένη υπουργική απόφαση. Πρέπει, ωστόσο, η υπουργι­κή απόφαση να γίνει αποδε­κτή και από τον υπουργό Ερ­γασίας Γιάννη Βρούτση, να υπογραφεί και να δημοσιευ­τεί, κάτι που δεν είναι εύκολο σε λιγότερο από τρεις εβδο­μάδες μέχρι τις εκλογές. 

Η ρήτρα αξιόμαχου επι­νοήθηκε μετά τις αντιδρά­σεις που προκάλεσε στα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμε­ων και των Σωμάτων Ασφα­λείας ο νόμος 4182/2014, ο οποίος έθετε σε εφαρμογή έναν συντελεστή βιωσιμό­τητας των ασφαλιστικών τα­μείων και οδηγούσε σε μεί­ωση του εφάπαξ σε ποσοστό έως και 90% σε βάθος χρό­νου. 0 ίδιος νόμος δεν ανα­γνώρισε στους στρατιωτικούς τα τέσσερα χρόνια της φοί­τησής τους στις σχολές, ενώ σοβαρά ερωτήματα ετίθεντο για το εφάπαξ όσων εξέρχο­νταν των Ενόπλων Δυνάμε­ων πριν από τα 35 χρόνια, αφού η καταβολή του εφάπαξ συνδέεται με την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας, όμως και οι δι­κές τους προτάσεις θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τον υπουργό Εργασίας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/01/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger