Αρχική » » Η περίπτωση Καμμένου

Η περίπτωση Καμμένου


Του Ανδρέα Ψυχάρη 

Δεκέμβριος 2014. Όλες οι δημοσκοπήσεις δεί­χνουν ότι το κόμμα του κ. Καμμένου θα είναι εκτός επόμενης Βουλής, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ταλανίζεται από καταγγελίες τύπου Ξουλίδου και Χαϊκάλη και «φυγή» βουλευτών του. 

Ιανουάριος 2015. Ο Πάνος Καμμένος ξεπερνά το ΠαΣοΚ στις εκλογές, μπαίνει στη Βουλή, γίνεται ...υπουργός Εθνικής Άμυνας και στην ουσία διασφαλί­ζει το οξυγόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε έναν μήνα ο κ. Καμμένος κατάφερε να νεκραναστηθεί και να κερδίσει την ευκαιρία να γίνει συνοδηγός στο τρενάκι «Ελλάς». Σί­γουρα η προεκλογική διαφημιστική εκστρατεία ήταν άκρως επιτυχημένη και τον ανέδειξε (κρίνοντας φυσικά εκ του αποτελέσματος) σε μια συμπαθητική πολιτι­κή φιγούρα που «θα διασφάλιζε την Ορθοδοξία, τα εθνικά συμφέροντα και την πολιτική σταθερότητα». 

Η συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη προσέθεσε στο κύρος του, ενώ οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση ήταν πιο ώριμες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική συμφωνία του για συγκυβέρνηση χρονολογείται από τον πε­ρασμένο Νοέμβριο - άλλωστε η επιθυμία του για ανά­ληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας φέρεται να έχει διατυπωθεί από τον Μάιο του 2012 και να αποτελεί διακαή πόθο του. 

Πώς όμως ο κ. Καμμένος τα κατάφερε όλα αυτά (και περισσότερα μαζί με τις εκλογές του 2012); Ο νυν υπουργός Άμυνας αποδεικνύεται ότι διαθέτει όχι μόνο ένστικτο αυτοσυντήρησης αλλά και παρά τις όποιες (σωστές ή άδικες) κατηγορίες που του προσάπτουν σχέδιο και στρατηγική που στοχεύει σε συγκεκριμένες ομάδες του εκλογικού σώματος. 

Για πρώτη φορά όμως ο κ. Καμμένος φορώντας το κοστούμι ενός θεσμικού και ιδιαίτερα σημαντικού υπουργού όπως της Εθνικής Άμυνας έχει να αντιμε­τωπίσει μια ιδιαίτερη πρόκληση: τον εαυτό του. Και αυτό διότι έχει επιδείξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό διπλό χαρακτήρα. 

Στο εσωτερικό είναι λίγο-πολύ γνωστή η στάση του. Η δράση του στο εξωτερικό όμως δεν είναι. Στη διάρ­κεια της θητείας του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ είχε, με μικρές εξαιρέσεις, πετυχημένη παρου­σία και ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Από την άλλη πλευρά, κατάφερε να τον συλλάβουν στην Κύπρο οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και να διαβεί τα κάγκελα της φυ­λακής για σύντομο χρονικό διάστημα κερδίζοντας τη συμπάθεια του ελληνοκυπριακού πληθυσμού, προκαλώντας όμως καρδιακά επεισόδια στην πρεσβεία μας στη Λευκωσία και στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Αν ο κ. Καμμένος συνεχίσει να παρουσιάζει το πρόσωπο του τελευταίου μήνα και αυτό του ΟΑΣΕ, μόνο κέρδη θα έχει να αποκομίσει, ανεξάρτητα από την τύχη της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Κινήσεις εντυπωσιασμού όμως ενδέχεται να έχουν πραγματικά δυσάρεστα αποτελέσματα, όχι μόνο για εκείνον αλλά και για τη χώρα μας. 

Στο χέρι του είναι. Πάντως αυτή τη στιγμή γελάνε και τα μουστάκια του όταν σκέφτεται ότι άσπονδες φίλες της κυρίας που τον εγκατέλειψε είναι υπουργί­νες ενώ αυτή διατυπώνει θεωρίες περί εκτυπώσεων. 

(ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-01/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger