Αρχική » » Οι νέες προτεραιότητες για τις Ε.Δ

Οι νέες προτεραιότητες για τις Ε.Δ


ΤΙ ΕΞΉΓΓΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΗΣΥΧΟΣ. 

Γράφει ο ΑΙΑΣ ο ΤΕΛΑΜΩΝΙΟΣ 

Η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ως αποτέλεσμα, σχετικά με θέματα άμυνας, να πληροφορηθούμε τα εξής από τις ομιλί­ες των ΥΕΘΑ Π. Καμμένου και ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου. 

Ο ΥΕΘΑ αφού έκανε αναφορά στο «Εθνικό τόξο: Θράκης-Αιγαίου-Κύπρου» του Μιχ. Χαραλαμπίδη και ότι το ΥΠΕΘΑ θα έχει πολύ στενή συνεργασία με τη Βουλή και τις Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και Εξοπλισμών, τόνισε:... 

Επανασυγκρότηση της ΜΟΜΑ. 

Δημιουργία «Κάρτας Προτεραιότητας Κρίσης» για τους στρατευσίμους, που επλήγησαν από την κρίση, και οι οποίοι θα έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις με κοινωνικά κριτήρια. 

Δημιουργία Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, με υπα­γωγή σε αυτήν όλων των μέσων δασοπυρόσβεσης, αεροδιακομιδών και έρευνας- διάσωσης. 

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη μισθολογική αποκατάσταση των οικονομικών αδι­κιών στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και αποστράτους, ενώ τόνισε ότι «θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» 

Άμεση αλλαγή του νόμου περί προμη­θειών στις ΕΔ. 

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΠΕΘΑ που υπήρχε μεν στα χαρτιά αλλά δεν είχε ενεργοποιηθεί, σημειώνοντας ότι πρώτα ελέγχθηκε το γραφείο του και από αύριο θα πάνε στη ΓΔΑΕΕ. 

Οι μεταθέσεις θα διέπονται από ανθρωποκεντρική προσέγγιση όχι μόνο για τα μόνιμα στελέχη αλλά και για τους στρατεύσιμους των οποίων οι οικογένειες εί­ναι εγγύς ή κάτω από τα όρια της φτώχιας. 

Εντολή όπως οι μεταθέσεις των νεο­συλλέκτων έχουν προσανατολισμό και προτεραιότητα στον Έβρο και στα νη­σιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε οι μο­νάδες εκεί να έχουν πληρότητα τουλάχι­στον 90%. 

Συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέ­ων με τις ΕΔ για την αντιμετώπιση σύγ­χρονων απειλών όπως κυβερνοαπειλές, αντιμετώπιση της πειρατείας κ.λ.π. 

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ, με βάση τον υπάρχοντα νόμο του 2014, που υπάρχει αλλά δεν έχει εισέτι εφαρμοστεί. 

Από την πλευρά του ο ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχος εξήγγειλε το εκ νέου άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στις «πιο ευά­λωτες κοινωνικές ομάδες», εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρά­τειας «σε εύλογο χρονικό διάστημα», αφού «δεν μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστή» και διάθεση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων για «συνεργείες» στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και πιλοτικό σύστημα μεταθέσεων στρατευσίμων με κοινωνικά κριτήρια και τον έλεγχο...της Βουλής! 

(ΚΑΡΦΙ-14/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger