Αρχική » » Στο τραπέζι δομή Στρατού και διάρκεια θητείας

Στο τραπέζι δομή Στρατού και διάρκεια θητείας


■ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. 
■ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 
■ Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τις Ε.Δ. θα ανοίξει η συζήτηση για μείωση ή αύξηση του χρόνου που θα υπηρετούν οι φαντάροι. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΎΡΑΚΗΣ 
targirakis@e-typos.com

Βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αλλαγή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης, Κώστας Ήσυχος, και ο υφυπουργός, Νίκος Τόσκας. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπαν, η ηγεσία του υπουργείου θα κινηθεί στο τρίπτυχο «εκλογίκευση δομής, μείωση των μονάδων, εξασφάλιση αποτροπής». 

Ο κ. Τόσκας μάλιστα, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των Ε.Δ., τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να ...έχουμε δομές της εποχής του Ψυχρού Πολέμου» και κατέληξε: «Η αλλαγή της δομής είναι η μόνη λύση». Και οι δυο ανέφεραν ότι αυτά τα σχέδια βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και ότι έως ότου διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις «δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση ή μείωση της θητείας». 

Αμυντική βιομηχανία 

Εξίσου βασικός στόχος, ανέφεραν, είναι η αναζωογόνηση της εγχώ­ριας αμυντικής βιομηχανίας, για να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες των Ε.Δ. όσο και τις παραγγελίες από το εξωτερικό. Ο κ. Ήσυχος τόνισε ότι η βιομηχανία έχει αποψιλωθεί από προσωπικό, εξαιτίας της -δίχως πρόγραμμα- απομάκρυνσης εργαζομένων, λόγω Μνημονίων, ενώ είπε ότι εκπο­νείται «έκτακτο σχέδιο διάσωσής της» και ότι προωθείται το «πάγωμα των διαδικασιών εκκαθάρισης» σε όσες βιομηχανίες επιβλήθηκε. Όσον αφο­ρά την ΕΛΒΟ, ο κ. Τόσκας επισήμανε: «Ξεχάστε το θέμα της ιδιωτικοποίη­σής της». Σχετικά με το ενδεχόμενο αγοράς οπλικών συστημάτων, οι δύο είπαν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε νέα». 0 κ. Ήσυχος επί­σης ανακοίνωσε ότι από χτες δίδεται το επίδομα παραμεθορίου, που είχε κοπεί, σε όλους όσοι το δικαιούνται στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στις μονάδες προκάλυψης. Το κονδύλι κυμαίνεται στα 20-25 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Σχέσεις με ΝΑΤΟ 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ζη­τηθεί από το ΝΑΤΟ συνδρομή των ελληνικών Ε.Δ. στο Ουκρανικό, ο κ. Ήσυχος, αφού διευκρίνισε ότι «δεν μας έχει ζητηθεί καμία συμβολή», πρόσθεσε ότι «αν μας ζητηθεί, κριτήριο για τη στάση μας θα είναι αν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας». Τέλος, ο κ. Τόσκας δίνοντας το γενικότερο στίγμα είπε: «Η κυβέρνηση ήρθε για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση. Εί­μαστε αποφασισμένοι να διορθώσου­με κάποια πράγματα. Με πατριωτική αντίληψη προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας. Προσπαθούμε να πάρει μια πορεία το καράβι χωρίς να πάει στα βράχια».  

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ 

 «Πάγωμα διαδικασιών εκκαθάρισης σε όσες βιομηχανίες επιβλήθηκε». 

 «Ξεχάστε το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ». 

 «Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε νέα οπλικά συστήματα». 

 Από χτες δίδεται το επίδομα παραμεθορίου, που είχε κοπεί. Το κονδύλι κυμαίνεται στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-13/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger