Αρχική » » Μάρτιο η αποκατάσταση μισθών σε Εν. Δυνάμεις και Σώμ. Ασφαλείας

Μάρτιο η αποκατάσταση μισθών σε Εν. Δυνάμεις και Σώμ. Ασφαλείας


ΠΕΡΙ τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή κοινή υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μι­σθών των στελεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων και των συντάξεων των αποστράτων στρατιωτικών, όπως δεσμεύτη­κε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους εκπροσώπους των τρι­ών θεσμικών ενώσεων αποστράτων αλ­λά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. 

Σε συνάντηση που είχε ξεχωριστά μαζί τους ο κ. Καμμένος, το Σάββατο, επισήμανε ότι έναν ...μήνα μετά τις προ­γραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα κατατεθεί υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας που δικαιώνει τους ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας) και κρί­νει ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα της 31ης Ιουλί­ου του 2012. Εκ μέρους του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας την πρόταση της υπουργικής απόφασης θα συντάξει αρ­μόδια επιτροπή υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, αλλά και με τη συμμετοχή μελών των τριών ενώσε­ων αποστράτων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας). 

Όσον αφορά το πού θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, τα οποία υπολογίζονται σε 60.000.000 ευρώ, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφη­μερίδα ο κ. Καμμένος είπε ότι το πο­σό είναι «το 50% απ’ όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μια τροπολογία για το Μέ­γαρο Μουσικής», για να προσθέσει ότι «το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περι­μένει, οι οικογένειες των στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φτάσει πλέον στα όρια της εξα­θλίωσης». 

Α. Κούτρας 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-02/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger