Αρχική » » Αποκατάσταση των ενστόλων σε εύλογο χρονικό διάστημα

Αποκατάσταση των ενστόλων σε εύλογο χρονικό διάστημα


 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ «ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ», ΠΡΟΣΘΕΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ. 
 Ο υπ. Άμυνας δήλωσε ότι θα επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ και θα δημιουργηθεί διοίκηση αεροπορικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με όλα τα μέσα δασοπυρόσβεσης, αεροδιακομιδών και έρευνας-διάσωσης. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΎΡΑΚΗΣ 
targirakis@e-typos.com

Την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας για τα μισθολογικά των στρατιωτικών, έδωσε ο υπουργός Αμύνης, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις, για να προσθέσει ο αναπληρωτής υπουργός, Κώστας Ήσυχος, «σε εύλογο χρονικό διάστημα». 

«Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφα­ση του ΣτΕ», είπε ο υπουργός. Από τη μεριά του, ο κ. Ήσυχος, αφού είπε... ότι οι στρατιωτικοί «δέχτηκαν τα τελευ­ταία χρόνια μέχρι και 43% περικοπή των μισθών και των συντάξεων», τό­νισε: «Η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να είναι -και το λέω ευθέως, χωρίς λαϊκισμό- εκτελεστέα άμεσα, παρόλο που το λέει η δικαστική απόφαση. Έχει σημασία με ποιον τρόπο θα συνομιλή­σουμε με όλους τους φορείς, με όλο το προσωπικό, με την ηγεσία, από πάνω μέχρι κάτω, προκειμένου να υπάρξει επούλωση των τραυμάτων, σεβόμενοι πάντα την απόφαση του δικαστηρίου, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Ωστόσο, ουδείς προσδιόρισε χρονοδι­άγραμμα. 

Οι προμήθειες 

Ο κ. Ήσυχος, επίσης, επέκρινε το υπάρχον σύστημα προμηθειών, κάνοντας ευθέως λόγο για υπερβολικές αγορές εξοπλισμών. «Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους -είπε- αντιστοιχεί στις δαπάνες για τα οπλικά συστήματα και τους τόκους που συσσωρεύτηκαν για την εξυπηρέτηση αυτών των αγορών». Και επισήμανε: «Πιθανά να είχαμε την ίδια αμυντική θωράκιση με το 1 /4 των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί κι έχει δαπανήσει ο ελληνικός λαός». Από τη μεριά του, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «προτεραιότητα είναι να τροποποι­ήσουμε τις διατάξεις του νόμου περί προμηθειών -πλην εκείνων που αφο­ρούν την κοινοτική οδηγία- που έχουν οδηγήσει σε αναίτιες καθυστερήσεις και κωλύματα στις προμήθειες των Ε.Δ.». Για τις μεγάλες αγορές στο παρελθόν, ο ίδιος είπε ότι θα ελεγχθούν και σημείωσε: «Θα αποδώσουμε ευθύνες και θα επιδοθούν πρόστιμα για όλες τις παραβιάσεις των εξοπλιστικών συμβά­σεων απ' όπου κι αν προέρχονται, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Ήδη, πρόσθεσε, «δρομολογήσαμε τη συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει ψηφίσει π Βουλή, αλλά παρέμενε στα συρτάρια του υπουργείου». 

Ο αναπληρωτής υπουργός περιέγραψε ως άσχημη την κατάσταση, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, ενώ κατήγγειλε ότι «οι περισσότερες πρεσβείες της χώρας μας δεν διαθέ­τουν στρατιωτικούς ακολούθους». Είπε ακόμη ότι «έχει τεράστια σημασία π επι­στροφή στο ΤΑΙΠΕΔ των ελάχιστων πε­ριουσιακών στοιχείων που έχουν φύγει από τις Ε.Δ.», ενώ ανέφερε ότι «αυτή η περιουσία πρέπει να τεθεί σε συνέρ­γειες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς», προκειμένου να εξυπη­ρετήσουν κοινωνικές ανάγκες. 

«Θα τελειώσει το... βύσμα» 

Τέλος, ανέφερε ότι θα «τελειώσει το «βύσμα», που δημιουργεί σοβαρά προ­βλήματα στελέχωσης των Ε.Δ., με απο­τέλεσμα «Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πελοπόννησος να έχουν στελέχωση άνω του 200%-300%, ενώ στις παραμεθόριες με πολύ μικρότερα ποσοστά στελέχωσης». 

Για το ίδιο θέμα ο κ. Καμμένος είπε: «Θεσμοθετούμε την κάρτα προτεραιό­τητας στα θύματα της κρίσης. Και αυτό αφορά τους στρατευσίμους. Θα έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις, στις τοποθετήσεις, στις Ε.Δ.». 

Επίσης, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι επανασυστήνεται η ΜΟΜΑ, ενώ δημιουργείται «διοίκηση αεροπορικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, στην οποία θα υπαχθούν όλα τα μέσα δα­σοπυρόσβεσης, αεροδιακομιδών και έρευνας-διάσωσης». 

Τέλος, όσον αφορά τις προτεραιό­τητες της Εθνικής Άμυνας, ανέφερε ότι «το πρώτο θέμα είναι η εθνική ασφά­λεια, η κατάσταση στη Θράκη, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιμένου­με στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί εκεί έχουμε τα ενεργειακά μας συμφέροντα, εκεί έχουμε την προτεραιότητα της οριοθέτησης ΑΟΖ».  

θα αποδώσουμε ευθύνες και θα επιδοθούν πρόστιμα για όλες τις παραβιάσεις των εξοπλιστικών συμβάσεων. 


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους αντιστοιχεί στις δαπάνες για τα οπλικά συστήματα και τους τόκους.


ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΎΠΟΣ-10/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger