Αρχική » » Χρυσή Αυγή: Το σενάριο του τρόμου και το ... άνοιγμα Κασιδιάρη στη Μόσχα.

Χρυσή Αυγή: Το σενάριο του τρόμου και το ... άνοιγμα Κασιδιάρη στη Μόσχα.


«Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον...». Με μία φράση του αρχαίου ποιητή Πίνδαρου σχολιάζει η Χρυσή Αυγή τις πολιτι­κές εξελίξεις, με το εθνικιστικό κόμμα να κάνει σχέδια για ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, μετά από μία μικρή «αριστερή παρένθεση». Πού τα βασίζει; Στις εκτιμήσεις που διατυπώνονται από διάφορες προσωπικότητες και think tanks πως η κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποτύχει, η οικονομική κατάσταση των πολιτών θα χειροτερέψει και αυτοί θα στραφούν στα άκρα του πολίτικου τόξου. 

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής φέρνει, μάλιστα, ως παρά­δειγμα τις δηλώσεις του φημισμένου ...Αμερικανού καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Μαρκ Μαζάουερ, ο οποίος σε άρθρο του στους «Financial Times» αναφέρει χαρα­κτηριστικά: «Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαί­οι ηγέτες πίστευαν ότι ο χειρότερος εφιάλτης τους ήταν ένας θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Τώρα, που το ακροαριστερό λαϊκιστικό κόμμα είναι στην κυ­βέρνηση, ανησυχούν για το τι θα συμβεί αν αποτύχει. [...] Η Χρυσή Αυγή, ένα ανοιχτά ναζιστικό κόμμα, κράτησε σταθερά τα ποσοστά της στις ελληνικές εκλογές, κερδίζοντας την τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της βρίσκεται στη φυλακή. Πολιτικά, είναι ευρω-σκεπτικιστική. Οικονομικά, το όραμά της είναι ο φασισμός σε μια χώρα. Αυτό που διακινδυνεύει η Ευ­ρώπη, αν δεν αλλάξει πορεία, είναι μια επιπλέον διάβρωση του πολιτικού κέντρου και την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού και, ενδεχομένως, την ίδια τη διάλυση της Ένωσης», θέλοντας, μάλιστα, να δώσει και το πολιτικό του στίγμα για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο Λαϊκός Σύνδεσμος εξέ­δωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά «λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους», ενώ κατηγο­ρεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως συνεχίζει την ίδια πολιτική που ακολού­θησαν τα τελευταία χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. 

«Παιχνίδι» με Ρωσία 

Επενδύοντας στο ότι «η σωτηρία για την Ελλάδα θα έρθει από το ξανθόν γένος», το εθνικιστικό κόμμα επιχειρεί να πεί­σει τους πολίτες πως η λύση των προβλημάτων της χώρας εί­ναι μία ανοιχτή σύμπραξη με τη Ρωσία. Με άρθρο του από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Ηλίας Κασιδιάρης επισημαίνει πως «στην προμετωπίδα του προγράμματος μας βρίσκονται: η γεωστρατηγική στροφή προς τη Ρωσία, η κατάργηση των καταστροφικών μνημονιακών μέτρων, η άμεση εκμετάλλευ­ση του ελληνικού πλούτου και η οριστική εκρίζωση του καρ­κινώματος της πολίτικης διαφθοράς. 

Εις ό,τι αφορά τον παράγοντα "Ρωσία”, αξίζει να επανα­λάβω τις θέσεις του κινήματος και τις προτεινόμενες κινή­σεις που άμεσα θα ανέτρεπαν το status quo στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Ελλάδος: έναρξη διαπραγμάτευσης με την Gazprom για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ελληνικής ΑΟΖ, κοινά αεροναυτικά γυμνάσια στο Νοτιοανατολικό Αι­γαίο για τις ελληνικές και τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, διακρατικές επαφές για μόνιμη εγκατάσταση ρωσικού στό­λου σε βάση στο Αιγαίο (στον Πόρο ή τη Σύρο) κ.ά. Και μόνο ως φήμη αν κυκλοφορούσε μία τέτοια προοπτική, θα προκαλούσε σεισμό σε διεθνές επίπεδο και άμεση αναστροφή της άθλιας γερμανικής και αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που αντιμετωπίζει την Ελλάδα όχι ως ανεξάρτητο κράτος, αλλά ως ένα θλιβερό προτεκτοράτο», καταλήγει. 

Κώστας Παπαδόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-07/02/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger