Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 07 Μαρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 07 Μαρ 2015


Βολές πυρών από πολεμικά σκάφη επιφανείας αλλά και από υποβρύχια πραγματοποιούνται στο πεδίο βολής του ΠΝ «Καράβια» στο Μυρτώο πέλαγος από την περασμένη Τρίτη 3 Μαρτίου και σε όλη τη διάρκεια του μήνα αλλά και τον Απρίλιο. Σύμφωνα με πληρο­φορίες βολές τορπιλών θα εκτελέσει και το νέο υποβρύχιο «Ματρώζος» (S-122), που καθελκύστηκε πρόσφα­τα στο Σκαραμαγκά, τελείως «αθό­ρυβα»! Το άλλο υποβρύχιο της ίδιας κλάσης «Παπανικολής» (Type-214 ΑΙΡ), το «Πιπίνος», έχει ήδη εκτελέσει βολές τορπιλών και είναι έτοιμο προς ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών. 

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις ΕΔ, που έχουν προκαλέσει αρ­κετές... εκπλήξεις ως τώρα. Η πρώτη αφορά την αποστρατεία του απόλυτα επιτυχημένου πρώην πλέον Α/ΓΕΣ στρατηγού ε.α. Χρ. Μανωλά μετά από μόλις 12 μήνες θητεία στο συγκεκριμένο ύψιστο αξίωμα που κατείχε και η αναγγελία την ίδια ημέρα που παρέδιδε στον αντιστράτηγο Β. Τελλίδη από τον ΥΕΘΑ ότι η κυβέρνηση (και ο ίδιος) προτίθεται να θε­σμοθετήσει κλειστή θητεία αρχηγών είτε 2+1 χρόνια είτε 2+2 χρόνια! Ακολούθησε η αποστρατεία του επίσης απόλυ­τα επιτυχημένου αρχηγού Στόλου αντιναυάρχου Π. Λίτσα και η αντικατάστασή του με τον προαχθέντα υποναύαρχο Γιακουμάκη. Επιπλέον στην ΠΑ, η τοποθέτηση για ένα βρά­δυ του εξαίρετου αεροπόρου αντιπτεράρχου (I) Γ. Πέτκου και πρώτου στην επετηρίδα στη θέση του αρχηγού ΑΤΑ, το­ποθέτηση που την επόμενη μέρα την πήραν πίσω, τοποθέ­τησαν άλλο αξιωματικό -τον αμέσως επόμενο στην επετη­ρίδα- στη θέση αυτή λέγοντας στον πτέραρχο Πέτκο να πά­ει διοικητής σε υποδεέστερη (ιεραρχικά) Διοίκηση κάτι που εκείνος αρνήθηκε και αποστρατεύτηκε. Επίσης, στην ΠΑ, η αποστρατεία του ως τότε υπαρχηγού ΓΕΑ υποπτεράρχου (!) Γ.Δριτσάκου, ενός εξαιρετικού αξιωματικού και ανθρώπου, «μιραζάκια» από τα (αεροπορικά του) γενοφάσκια που φαί­νεται ότι δεν άρεσε σε ορισμένους. 

Μονοήμερη επίσκεψη-αστραπή στα Κύθηρα και στα Αντικύθη­ρα πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, συνοδευόμενος και από την αρμόδια περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και πενταμελή ομάδα γιατρών από όλους τους Κλάδους των ΕΔ συγκεκριμένων ει­δικοτήτων (καρδιολόγος, δερματολό­γος, οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός, παθολόγος), οι οποίοι και εξέτασαν κατοίκους των δύο αυτών νησιών. Το εντυπωσιακό ήταν ότι το νοσοκομείο Κυθήρων είναι υπερσύγχρονο, που εγκαινιάστηκε πριν από λίγα μόλις χρόνια, αλλά ελέω μνημονίου και των γνωστών μέτρων που ελήφθη­σαν δεν διαθέτει γιατρούς συγκεκρι­μένων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα όσοι έχουν πρόβλημα με τα μά­τια τους και θέλουν μία απλή εξέταση ή να γράψουν ένα κολλύριο να πρέπει να τρέχουν στη Σπάρτη, στην Καλαμάτα ή στον Πειραιά. Ελλάδα του 2015! 

(ΚΑΡΦΙ-07/03/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger