Αρχική » » ΑΛΤ! της 15 Μαρ 2015

ΑΛΤ! της 15 Μαρ 2015


ΚΑΛΕΣ είναι οι κινήσεις πολιτικής αβρότητας. Γιατί κάτι τέτοιο συ­νέβη με την επίσημη υπο­δοχή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου (φωτό) στο υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας. Μπορεί η πρόεδρος της Βουλής να κατέχει την τρί­τη θέση, όσον αφορά την κρατική ιεραρχία, όμως υπάρχει μια εθιμοτυπία η οποία παραβιάστηκε κατά­φωρα, όταν παρατάχθηκε ο Μεικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών για να τον επιθεωρήσει. Αυτής της τιμής δικαι­ούνται ο Πρόεδρος της Δη­μοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ορισμένοι (συγκε­κριμένοι) ξένοι επίσημοι προσκεκλημένοι του ΥΠΕΘΑ. Ουδείς βουλευτής, ακόμη κι αν είναι πρόεδρος. Αυτά περί σεβασμού προς τους θεσμούς. 

ΓΕΥΣΗ κέντρου εκπαιδεύσεως νεοσυλ­λέκτων πήρε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, που... ακολού­θησε τους στρατευσίμους που κατατάσσονταν στα Τε­θωρακισμένα του Αυλώνα. Μάλλον πρωτότυπη εμπει­ρία για τον ίδιο, αφού από το επίσημο βιογραφικό του δεν προκύπτει να έχει υπη­ρετήσει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Άλλωστε το εδικαιούτο ως Έλληνας του εξωτερικού τρίτης γενιάς. 

ΑΣΚΗΣΗ χειρισμού κρίσεων την περασμέ­νη εβδομάδα. Και ναι, οι Ένοπλες Δυνάμεις ασκού­νται και προετοιμάζονται. Ο χειρισμός κρίσεως όμως εί­ναι ένα έργο που απαιτεί συ­ντονισμένη κρατική λει­τουργία. Κάτι που στη χώρα μας δεν υπάρχει ούτε σε πρωτόλειο σχέδιο. Ούτε καν τη διεθνώς δοκιμασμένη πρακτική να υπάρχει σύμβουλος (ή συμβούλιο) Εθνικής Ασφαλείας δεν κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger