Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 21 Μαρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 21 Μαρ 2014


✓ Τελείως «αθόρυβα από την προσοχή των ελληνικών Μέσων Ενη­μέρωσης πέρασε η υπογραφή την περασμένη Τετάρτη 18 Μαρτί­ου, ημέρα της σημαντι­κής για την Τουρκία επε­τείου της Μάχης της Καλλίπολης, σειράς συμ­βολαίων για την κατα­σκευή εξαρτημάτων για την ολοκλήρωση του επι­χειρησιακού ALTAY, του πρώτου τουρκικής σχεδί­ασης και κατασκευής άρ­ματος μάχης. Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή 1.000 αρμάτων για την αντικατάσταση παλαιότερων, του τουρκικού στρατού. Α, να μην το ξεχάσουμε. Εμείς την ίδια ημέρα, ασχολούμαστε με το πολύ σημαντικό θέμα του που θα τοποθετηθεί το βάθρο του Προέδρου της Δημοκρατίας για να παρακολουθήσει την παρέλαση! 

✓ Εξελίξεις δρομολογούνται, σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλά ιστάμενων του ΥΠΕΘΑ, στο θέμα της... υλοποιήσεως των τελεσίδικων και αμετάκλητων αποφάσεων του Συμβου­λίου της Επικράτειας (ΣτΕ), που έχουν κρίνει ως αντισυνταγ­ματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Κλάδων των ΕΔ, μετά την αποστολή στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών επιστολής του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, με την οποία ζητεί να κλείσει αυτή η εκκρε­μότητα από πλευράς της πολιτείας προς τα στελέχη των ΕΔ (αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας). Η επιστολή αυτή προ­κλήθηκε μετά το νέο ισχυρότατο «ράπισμα» της Ολομέλειας του ΣτΕ προς το ΥΠΟΙΚ, που προηγήθηκε κατά μερικές ημέρες της επιστολής Καμμένου, βάσει της οποίας αποφάσεως το υπουργείο υποχρεούται στην καταβολή «προστίμου» 200.000 ευρώ σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις εργα­ζομένων στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας επειδή δεν έχει συμμορφωθεί ως τώρα με τις περί του αντιθέτου τελεσίδικες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πρόκειται για τέσσε­ρις αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες υποχρεώνεται το ΥΠΟΙΚ να καταβάλλει από 50.000 ευρώ σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις, οι οποίες προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του ΥΠΟΙΚ στο θέμα της καταβολής των αποφάσεων του ΣτΕ και καταβολής των χρημάτων που έχουν επιδικαστεί. Πρόκειται για την Πανελ­λήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και η Πανελλήνια Ομο­σπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Να δού­με ποιες και πότε θα είναι οι νέες εξελίξεις. 

✓ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΝΑΤΟϊκή αξιολόγηση (CAPEVAL) της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων Βλημάτων (350 ΠΚΒ) της ΠΑ, στην αεροπορική βάση Σέδες, στη Θεσσαλονί­κη, από το Αεροπορικό Στρατηγείο της Συμμαχίας στο Ράμστάϊν της Γερμανίας από ένα κλιμάκιο 115 αξιολογητών. Έτσι δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο, αφού τώρα οι ελληνικοί πύραυλοι Patriot είναι ΝΑΤΟϊκά ελεγμένοι και με τη... «βούλα της Αγορονομίας». 

(ΚΑΡΦΙ-21/03/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger