Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Μαρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Μαρ 2015


Για τις δυνατότητες ελλιμενισμού και υποστήριξης πολεμικών πλοίων της Βραζιλίας, καθώς και για την παροχή εκπαί­δευσης των πληρωμάτων τους στις εκεί εγκαταστάσεις του Κέ­ντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Απο­τροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΠΝ, ενημε­ρώθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγε­λο Αποστολάκη καθώς και ο άμεσα ενδιαφερόμενος πρέσβης της Βρα­ζιλίας στην Αθήνα Edgard Antonio Casciano. 

Σημειώνεται ότι τη Διοί­κηση της Διεθνούς Ναυτικής Δύναμης (UNIFIL) που συγκροτήθη­κε με απόφαση του... ΟΗΕ το 2006 για τον Λίβανο, την παρούσα πε­ρίοδο έχει η Βραζιλία, η οποία έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό μια φρεγάτα επομένως και έχει άμεσο ενδιαφέρον για τη διερεύνηση ασφαλούς λιμένος υποστήριξης, όπως είναι η Σούδα και το ΚΕ­ΝΑΠ στον τομέα της εκπαίδευσης του προσωπικού. Κατά την πα­ραμονή του στη Σούδα ο ΑΝΥΕΘΑ, ο Α/ΓΕΝ και ο Βραζιλιάνος πρέσβης επισκέφτηκαν επίσης το Ναύσταθμο Κρήτης, επίσης στη Σούδα, όπου και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες της μονάδας και των εγκαταστάσεών του. 

Την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο εκπαιδεύσεως Ικάρων και νέων ανθυποσμηναγών εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στη μο­νάδα, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο (I) Χρήστο Βαΐτση, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΔΑΕ Υποπτέραρχος (I) Ιωάννης Μανωλάκος και ο Διοικη­τής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος (I) Θεόδωρος Λάγιος. Στη δι­άρκεια της επίσκεψής του, ο ΥΕΘΑ ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της Μονάδας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος και των Μοιρών Συντήρησης Αεροσκαφών Τ-2Ε και Τ-6Α, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της μονάδας. 

Φαίνεται ότι η παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΦ της Κύπρου αντιστράτηγου Γέωργίου Μπασιακούλη, στην τελετή περατώσεως της επιχειρήσεως της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (EUFOR RCA) «ανάγκασε» τον Τούρκο διοικητή της ταξιαρχίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) ταξίαρχο Χακάν Εσέρ να αποχωρίσει από το χώρο της τελετής στη Λάρισα, που πραγμα­τοποιήθηκε ενώπιον των αρχηγών ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου, ΓΕΣ αντιστράτηγου Β. Τελλίδη και ΑΤΑ αντιπτέραρχου (I) Χρ. Χριστοδούλου, αλλά και του νυν προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Γάλλου πτεράρχου (I) ντε Ρουισιέ. Η κίνηση αυτή του Τούρκου διοικητή σχολιάστηκε ανεπισήμως με καθόλου κολακευτικά λόγια, καθώς αυτή πραγμα­τοποιήθηκε την ημέρα της τελετής και λίγη ώρα προ της αφίξεως των επισήμων και της ενάρξεως αυτής. Δεν πειράζει. «Ξύδι» που θα έλεγαν και κάποιοι. 

(ΚΑΡΦΙ-28/03/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger