Αρχική » » Καλή ... αρχή με περικοπές;

Καλή ... αρχή με περικοπές;


«Ψαλίδι» 5% από την 1η Μαρτίου στο μερίδιο ΕΚΟΕΜΣ. 
Αχτίδα ελπίδας για αύξηση των εσόδων του Ταμείου δίνει η τροποποίηση του ν. 3205/2003 με την οποία καθορίστηκε ο βασικός μισθός του. 

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε... οι οιωνοί για τη χρονιά μάλλον δεν είναι οι καλύτεροι. Με απόφαση του πρώην Α/ΓΕΣ στις αρχές Φε­βρουάριου, η τιμή μεριδίου ΕΚΟΕΜΣ, από την 1η Μαρτίου, πέφτει στα 4,9383 ευρώ, μει­ωμένη κατά 5% από την τωρινή (4,17% σε ετησιοποιημένη βάση). 

Η μείωση, μάλιστα, όσο δυσάρεστη και αν είναι, ήταν η μικρότερη δυνατή, σύμφωνα με το ΜΤΣ, «διότι...
είναι ευρέως γνωστό πως, σε μεγάλο μέρος του, το ως άνω κόστος καλύπτεται και από το αποθεματικό του κλάδου, το οποίο βαίνει διαρκώς μειούμενο». 

Τα λεφτά... στερεύουν 

Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την απόφαση; Επιγραμματικά, οι μειώσεις που επήλθαν στα ταμεία του ΕΚΟΕΜΣ εξαιτίας αποφάσεων που οδήγη­σαν στη μείωση των εσόδων από: εισφορές σε πρόσθε­τες αποζημιώσεις, τα κέρδη του ΕΚΕΜΣ, προσόδους μι­σθωμάτων στρατιωτικών οικημάτων (κοιτώνων, ξενώ­νων, ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΚΑΑΥ, θερέτρων κ.λπ.). το ότι την τριετία 2012-2014 κατέστησαν μερισματούχοι του ΜΤΣ και ως προερχόμενοι από τον ΣΞ και βοηθηματούχοι του ΕΚΟΕΜΣ 4.100 νέοι δικαιούχοι, αριθμός δυ­σανάλογα μεγάλος για τις δυνατότητες του κλάδου, και, βέβαια, το περίφημο PSI. Υπενθυμίζεται, δε, πως ο ΕΚΟΕΜΣ δεν επιχορηγείται από το κράτος. 

Υπάρχει ελπίδα; 

Από την άλλη, αχτίδα ελπίδας για αύξηση των εσό­δων του Ταμείου δίνει η τροποποίηση του ν. 3205/2003, με την οποία καθορίστηκαν ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού, καθώς και οι συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών όλων των βαθμών. Επίσης, θετικές είναι η επαναφορά σε ισχύ των ανασταλθεισών μισθολογικών προαγωγών και η επαναχορήγηση των ΗΕΕ, που το ΜΤΣ εκτιμά πως θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση των εσόδων του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΚΟΕΜΣ ζητά και τη βοήθεια των μετόχων και των μερισματούχων, με προτάσεις για την εξεύρεση νέων πόρων ή την ενίσχυση των υφιστάμενων. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/02/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger