Αρχική » » Τα δύο αιτήματα των στρατιωτικών

Τα δύο αιτήματα των στρατιωτικών


✓ Το έγγραφο της ΕΣΠΕΘ και η επίκληση ακόμα και στο ... φιλότιμο.
✓ Η λογική προσμονή είναι πως και τα δύο αιτήματα θα ικανοποιηθούν, οπότε το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της αποδοχής τους. 

Μάχη να ρίξουν στο φιλότιμο την κυβέρνηση δίνουν οι στρατιωτικοί, φέρνοντας στην επιφάνεια μια σειρά ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ, που στεκόταν στο πλευρό των στελεχών ως αντιπολίτευση και, άρα, δίκαια ανα­μένεται να συνεχίσει τη στήριξή τους και ως κυ­βέρνηση. 

Το πρώτο αίτημα των στρατιωτικών ήρθε στην επικαιρότητα μετά από την ανακοίνωση περί παροχής... τροφείου στη ΔΕΗ. Οι στρατιωτικοί της ΕΣΠΕΘ αποκάλυ­ψαν, με έγγραφο που δημοσιοποίησαν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή, υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους για την εφαρμογή προγράμματος σίτισης και για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες εκτός μόνιμης κατοικίας, ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή, με την επιστροφή ποσού μέχρι το ύψος των 5 ευρώ την ημέρα, αν σιτίζεται σε στρατιωτικές λέσχες, όπως αντίστοιχα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς. 

Το δεύτερο αίτημα, που έχει γίνει γνωστό και στους Ηπειρώτες βουλευτές από την ΕΣΠΕΗΠ, αφορά την πα­ροχή δωρεάν διατροφής και διαμονής στη σχολή και τη χορήγηση ημερών εκτός έδρας (πέραν του εκπαιδευτικού επιδόματος και των ημερών κινήσεως με φύλλο πο­ρείας) στους αξιωματικούς που καλούνται να περάσουν το σχολείο Διοικητών Υπομονάδων. Το αίτημα αυτό συνδέεται άμεσα με την οικτρή οικονομική κατάσταση των στρατιωτικών που πολλές φορές είχε επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. 

Η λογική προσμονή των στρατιωτικών είναι πως και τα δύο αιτήματα θα ικανοποιηθούν, οπότε το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της αποδοχής τους, την οποία αναμένουν με αγωνία και που, βέβαια, θα δημοσιοποιήσει και το «ΜΑΡΣ». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-15/03/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger