Αρχική » » «Μπλόκο» στην πληρωμή νοσηλίων

«Μπλόκο» στην πληρωμή νοσηλίων


Άμεση αντίδραση από το ΥΠΕΘΑ, με τη λύση να θεωρείται θέμα ημερών. 

Νέα, οικονομικού περιεχομένου «βόμβα» μεγατόνων έσκασε στα κεφάλια των στρα­τιωτικών, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να διαχειριστούν ψύχραιμα, χωρίς να τους ανέβει π πίεση και χωρίς να χρειαστούν... ιατρική βοήθεια, το «μπλόκο» στις πληρωμές νοσηλίων, που επιβλήθηκε ξαφνικά. 

Η είδηση, που γνωστοποιήθηκε στα στελέχη από την ΕΣΠΕΗΠ, έκανε τον... γύρο του στρατεύματος μέσα σε... λίγα λεπτά, αφού το θέμα αφορά τους πάντες. Τι έχει συμβεί; Όπως προκύπτει από έγγραφο του ΓΈΑ, το ελεγ­κτικό συνέδριο δεν θεώρησε ένταλμα δαπάνης νοση­λίων στρατιωτικού για 16.943,02 ευρώ, τα οποία δεν πληρώνονται λόγω μη συμμόρφωσης της κοστολόγη­σης με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό ΕΟΠΥΥ. Μά­λιστα, αν και αρχικά πολλοί θεώρησαν -και παραμένει ευχή όλων- πως πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο, μεμο­νωμένο συμβάν, η αγωνία επανήλθε όταν έγινε γνωστό ότι η θεώρηση όλων των ενταλμάτων «παγώνει» μέχρι να «διευκρινιστεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τον τρόπο εξόφλησής τους». 

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως «αναστέλλεται η πληρωμή πάσης φύσεως δαπανών νο­σηλίων στο στρατιωτικό προσωπικό, αναστέλλεται η αποστολή στα ελεγκτήρια δαπανών καταβληθέντων δα­πανών, αναστέλλεται η αποστολή από τα ελεγκτήρια δα­πανών σχετικών ενταλμάτων στην υπηρεσία επιτρόπου για θεώρηση». Το ΥΠΕΘΑ κινήθηκε άμεσα ζητώντας λύση που θεωρείται (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) θέμα λίγων ημερών. 

Όμως, πολλοί αναρωτιούνται αν το κράτος βρήκε έναν τρόπο να διευρύνει τη «δεξαμενή» των περιπτώσε­ων που εμπίπτουν στην άτυπη εσωτερική στάση πληρω­μών, καθώς τα ταμεία είναι άδεια και -όπως είναι σα­φές- και το τελευταίο ευρώ είναι πολύτιμο για να πλη­ρώνονται μισθοί, συντάξεις και... δόσεις. Οι στρατιωτι­κοί θυμίζουν πως η υγεία είναι το υπ' αριθμόν ένα αγα­θό που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους μέσα από το δημόσιο σύστημα. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger