Αρχική » » Τι ζητούν οι απόστρατοι από τη νέα κυβέρνηση

Τι ζητούν οι απόστρατοι από τη νέα κυβέρνηση


Απόλυτα κοστολογημένη και αιτιολογημένη η πρόταση τους. 

Έτοιμα νομοσχέδια παρουσίασαν οι απόστρατοι στο ΥΠΕΘΑ, προκειμένου η αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί να γίνει μέσα σε λίγες μέρες με­τά την ψήφιση τους από τη Βουλή. 

Σημειώνεται πως οι συντάξεις των αποστράτων, όπως ρητά αναφέρεται, έχουν υποστεί μειώσεις έως και...
68%, τις μεγαλύτερες από όλες τις συντάξεις, ενώ το μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι το μοναδικό ειδικό μι­σθολόγιο που περιλαμβάνει όλο το προσωπικό που υπη­ρετεί στον κλάδο (ΕΔ-ΣΑ), σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια, που ανά κλάδο περιλαμβάνουν μόνο το ανώτατο εξειδικευμένο προσωπικό (δικαστικός κλά­δος μόνο δικαστές - εισαγγελείς, όχι γραμματείς, επιμελητές, υπαλλήλους κ.λ.π., νοσοκομεία μόνο γιατρούς, όχι νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό, οικονομικό κ.λπ.). 

Και τώρα τι γίνεται; 

Οι απόστρατοι ζητούν από το ΥΠΕΘΑ, πρώτον, να υπάρξει η πλήρης συμμόρφωση της διοίκησης με την απόφαση του ΣτΕ. Η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένη με βάση τις προεκλογικές εξαγγε­λίες της κυβέρνησης. Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι απόστρα­τοι, η καθαρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού για τα αναδρομικά 121.000 συνταξιούχων (ΕΔ και ΣΑ), που περιλαμβάνει το υπόλοιπο 50% από τη διόρθωση του μισθολογίου (από 1/8/2012- 31/12/2014) και το 100% τριών (3) μηνών του 2015 (Ιαν.-Μαρ.), ανέρχε­ται σε 125,36 εκατ. ευρώ. 

Εν συνεχεία, οι απόστρατοι ζητούν να αποκατασταθεί το επίδομα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης ταξιάρ­χων, το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερη ρύθμιση και θα πρέ­πει να προβλεφθεί στη ρύθμιση το ποσό που αντιστοιχεί στο υπόψη επίδομα να γίνει 205 ευρώ. Η τρίτη νομοθετι­κή παρέμβαση αφορά την κατάργηση των ηλικιακών κρι­τηρίων, για την οποία οι απόστρατοι εκτιμούν πως η δα­πάνη θα επιβαρύνει ετησίως τον Π/Υ κατά 5.800.000 ευ­ρώ. Το τέταρτο αίτημα αφορά την πάγια θέση των Ενώσε­ων Α.Α. να μη συνυπολογίζεται η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΟΕΜΣ-Ν-Α στη σύνταξη, αφού ο ΕΚΟΕΜ δεν εί­ναι επικουρικό ή μετοχικό ταμείο, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές της επαγγελματικής και γενικότερα της κοινωνικής αλληλεγγύης των γενεών, αποτελεί συνεισφορά μιας επαγγελματικής τάξης υπέρ των απομάχων της ίδιας τά­ξης και τα κύρια έσοδά του προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από τους μετόχους και τους μερισματούχους των ΜΤ. Το κόστος αυτής της ρύθμισης δεν ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευ­ρώ. 

Τέλος, ζητείται να μη συνυπολογίζεται το μέρισμα των ΜΤ στη σύνταξη και να εξαιρεθούν οι απόστρατοι από την παράγραφο Β3 του Ν. 4093/2012. Οι απόστρα­τοι θυμίζουν, μάλιστα (διά της πρότασης τους προς την κυβέρνηση), συνολικά στην πολιτεία ότι, αντίθετα με τα μεγάλα λόγια που ακούγονται, οι πράξεις δείχνουν πως δεν γίνεται εκτίμηση του γεγονότος ότι ο μέσος στρατιω­τικός στα 25 χρόνια υπηρεσίας του έχει δουλέψει χρόνο ακόμα δέκα ετών δωρεάν, ενώ στο νέο ασφαλιστικό σύ­στημα από 1/1/2011, οι στρατιωτικοί μπορούν να ανα­γνωρίσουν υπό προϋποθέσεις μόνο πέντε έτη διπλού συντάξιμου χρόνου, όταν στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αναγνωρίζουν από επτά έως έντεκα έτη. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-07/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger