Αρχική » » «Όπλο» για την Αθήνα τα αρχεία των ναζί

«Όπλο» για την Αθήνα τα αρχεία των ναζί


Αγώνας δρόμου στο υπουργείο Άμυνας για την αξιοποίηση των «ημερολογίων» που κρατούσαν οι γερμανικές κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα.
Στις 6 Απριλίου, «επέτειο» της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας οργανώνει μεγάλη εκδήλωση μνήμης! 
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που περιλαμβάνονται στα μικροφίλμ εί­ναι περίπου 400.000! Έφτασαν σε ελληνικά χέρια το 2006 από την Υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ και η αγορά τους κόστισε στην Αθήνα 11.000 δολάρια. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ 
p.karvounopoulos@realnews.gr

Εφ' όπλου λόγχη» η διαταγή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που 75 χρόνια με­τά τη γερμανική εισβολή στην Ελλά­δα καλούνται να εκπληρώσουν μια πολιτική και όχι πολεμική αποστολή! Να στοιχειοθετήσουν πέραν κάθε αμφιβολίας και αμφισβήτησης τις γερμανικές θηριωδίες της Βέρμαχτ και των γερ­μανικών «ειδικών δυνάμεων» στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής. 

Η «αντεπίθεση» έχει κα­ταληκτική ημερομηνία την 6η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία στο Πεντάγωνο θα γίνει...
μεγάλη εκδήλωση μνήμης. Είναι η επέτειος της γερμα­νικής επίθεσης στην Ελλάδα. Δεύτερη εκδήλω­ση προγραμματίζεται στις 27 Απριλίου σε άλ­λο χώρο, που ακόμη αναζητείται. Η 27η Απρι­λίου είναι η ημερομηνία που το 1941 οι Γερ­μανοί μπήκαν στην Αθήνα. Ο ελληνο-γερμανικός πόλεμος σε πλήρη εξέλιξη, με τον Στρατό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποστολή. 

Το βασικό «όπλο» που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι τα «αρχεία του Μέριλαντ». Πρόκειται για 160 «μπο­μπίνες μικροφίλμ» τις οποίες είχαν ανακαλύψει οι αμερικανικές δυνάμεις όταν μπήκαν στο Βερολίνο στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για «ημερολόγια» κινήσεων και απο­στολών των γερμανικών κατοχικών στρατιωτι­κών δυνάμεων στην Ελλάδα. Και συνεπώς απο­τελούν αδιάψευστες αποδείξεις των όσων έπραξαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στα μι­κροφίλμ είναι περίπου 400.000! Έφτασαν σε ελληνικά χέρια το2006 από την Υπηρεσία Εθνι­κών Αρχείων ΗΠΑ (National Archives of USA). Η αγορά τους κόστισε στην Αθήνα 11.000 δο­λάρια. Τα αρχεία έφτασαν στη Διεύθυνση Ιστο­ρίας (ΔΙΣ) και στην Υπηρεσία Αρχείων Στρα­τού (ΥΑΣ). Τότε δεν υπήρχε κανένα πολιτικό ενδιαφέρον για την άμεση αξιοποίησή τους. Η «αποκρυπτογράφησή» τους ξεκίνησε, αλλά τώρα, με τον ελληνο-γερμανικό διπλωματικό «πόλεμο» να έχει φουντώσει, η σημασία τους παίρνει άλλες διαστάσεις. Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέ­ρες σε «στρατιωτική μονάδα» πρώτης γραμ­μής. Και η αποστολή που έχει αναλάβει δεν εί­ναι εύκολη, αφού έχει αντίπαλο τον χρόνο. Η «αποκρυπτογράφηση» των αρχείων δεν ήταν και δεν είναι εύκολη, γιατί η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα τα αρχεία είναι μια μορφή γερμανικής καθα­ρεύουσας την οποία ελάχιστοι πλέον γνωρίζουν. 

Από τις 160 «μπομπίνες» με τα μικροφίλμ έχουν μεταφραστεί οι 120. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να παραδώσουν όσο το δυνατόν πε­ρισσότερο υλικό στην ηγεσία του Πενταγώνου. Η οποία ελπί­ζει ότι θα έχει όλο το υλικό στα χέρια της το επόμενο δεκαήμε­ρο, κάτι που οι ειδικοί οι οποίοι ασχολούνται με τη μετάφραση των αρχείων θεωρούν αδύνατο. Σίγουρα πάντως το υλικό που θα έχει η πολιτική ηγεσία στα χέρια της θα είναι πλούσιο για τις πληροφορίες που χρειάζονται. 

Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα αρχεία προκύπτει από το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλον τον κόσμο και ειδικά από τη Γερμανία. Στο ΓΕΣ τα τηλέφωνα έχουν σπάσει από δημοσι­ογράφους -κυρίως Γερμανούς- οι οποίοι ζητούν άδεια για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των αρχείων. Το οποίο δεν είναι καθόλου ευχάριστο για το Βερολίνο, όπως λένε όσοι έχουν γνώση των αρχείων. 

Σε γενικές γραμμές τα «αρχεία του Μέριλαντ» περιλαμβά­νουν ακλόνητα στοιχεία που αφορούν την περίοδο 1941 -1944 και αποδεικνύουν περίτρανα: 

Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές. 
Καταστροφές και βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων. 
Εξόρυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πο­λύτιμων μετάλλων και ορυκτών στην επικράτεια. 
• Καταστροφή υποδομών, όπως αεροδρομί­ων, λιμανιών, δρόμων, γεφυρών και σπιτιών. 

Οι σφαγές και οι μαζικές εκτελέσεις που έκα­ναν οι γερμανικές δυνάμεις στην Ελλάδα την πε­ρίοδο της Κατοχής έχουν καταγραφεί ιστορικά και δεν χρειάζονται καμία νομική θεμελίωση. Αυτό που θέλει να αναδείξει η κυβέρνηση σή­μερα, για ευνόητους λόγους, είναι η τεράστια οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, λεηλατώντας τα πάντα και κυρίως τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές όπως για παράδειγμα τον ορυκτό της πλούτο. 

Τι συνέβη 

Ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος που ενεργά συμμετέχει στο έργο της Εθνικής Επι­τροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις δίνει μια εικόνα της μεγάλης αρπαγής των γερμα­νικών κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα: «Οι Γερμανοί, από την πρώτη ημέρα της Κατοχής με τη συνεργασία της κυβέρνησης Τσολάκογλου, κατάσχεσαν προϊόντα (καπνό, λάδι, βαμ­βάκι, κάνναβη, μαλλί, δέρματα, τανίνες, ρητί­νη κ.λ.π.) και μεταλλεύματα (βωξίτη, χρώμιο κ.λ.π.). Μάλιστα, ομάδα ειδικών αξιωματικών, όπως ο sonderfuhrer Χάινε, που πριν από τον πόλεμο ήταν στελέχη της IG Farben (χημικά) και της Krupp, του συγκροτήματος Siemens AEG Telefunken, της Nordische Aluminium AC κ.ά. και είχαν εμπειρία του ελληνικού χώρου, ανέφεραν ότι από 1 έως 10 Μαΐου 1941 είχαν κλείσει συμβόλαια που δέσμευαν όλη την πα­ραγωγή των ελληνικών ορυχείων σε πυρίτη, σιδηρομετάλλευμα, χρωμιούχο μετάλλευμα, βαρυτίνη, σιδηροπυρίτη, νικελώδες μετάλλευμα, μόλυβδο, ψευδάργυρο και βωξίτη σε μακρο­χρόνια βάση. 

Το πού έφτασε αυτή η λεηλασία των πρώτων υλών στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944 φαίνεται από το εξής: Την περίο­δο της Κατοχής υπεξαιρέθηκε από την Ελλάδα χρωμιούχο μετάλλευμα 28.000 τόνων, το 40% των γερμανικών εισαγωγών σε χρώμιο την πε­ρίοδο αυτή, που κάλυψε σε ποσοστό 25%-30% τις ανάγκες του συνόλου της γερμανικής βιομη­χανίας σε αυτό το μετάλλευμα, καθώς και βω­ξίτης η τήξη του οποίου απέδωσε 25.000 τόνους αλουμίνιο που κάλυψε πάνω από το 25% των αναγκών της γερμανικής βιομηχανίας σε φύλλα αλουμίνιου, που προορίζονταν για τα αεροπλάνα της Luftwaffe». 

Προφανώς όλα αυτά έχουν σχέση με τις γερ­μανικές αποζημιώσεις. Υπόθεση την οποία το Βερολίνο, όσο και αν θέλει να υποτιμήσει, θα τη βρίσκει όλο και συχνότερα μπροστά του και όχι μόνο από την Ελλάδα. Πριν από μερι­κές εβδομάδες το θέμα τέθηκε από τη Μόσχα! 

Σε 3-4 τρισ. ευρώ υπολογίζουν Ρώσοι βου­λευτές τις αξιώσεις της χώρας για όσα υπέστη στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο». 

Η ρωσική Βουλή μάλιστα αποφάσισε τη σύ­σταση ομάδας εργασίας για τη διεκδίκηση, δι­ότι «στην πράξη, η Γερμανία δεν κατέβαλε τί­ποτα στην ΕΣΣΔ για το κύμα καταστροφής και βαρβαρότητας που μας προκάλεσε». 

Μέλος της επιτροπής εξήγησε ότι «αν η Γερ­μανία πλήρωσε 60 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις για τα 6 εκατομμύρια Εβραίους που εξοντώθη­καν στο Ολοκαύτωμα, ελάτε να υπολογίσουμε πόσα χρωστάει για τα 27 εκατομμύρια Σοβιε­τικούς που σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 16 εκατομμύρια ήταν άμαχοι πολίτες». 

Μην ξεχνάμε ότι στις 9 Μαΐου ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Εκείνη την ημέρα π Μόσχα θα γιορτάζει με μεγαλοπρέ­πεια τη νίκη κατά των δυνάμεων του ναζισμού. 

(REAL NEWS-15/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger