Αρχική » » ΕΣΠΕΘ: Απολύστε τους εθνοφύλακες...

ΕΣΠΕΘ: Απολύστε τους εθνοφύλακες...


Άμεση η αντίδραση της ΠΟΕΣ με επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Να απολυθούν οι εθνοφύλακες ζητάει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το υπ΄αριθμ. 99/4-3-2015 έγ­γραφο που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα την εξοικονό­μηση κονδυλίων από την επάνδρωση των Μονάδων με οπλίτες θητείας, ώστε να εξοικονομηθεί ένα ποσό, το οποίο θα διατεθεί στα μόνιμα στελέχη. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, αντιδρώντας στην παραπάνω εξωφρενική ...
πρόταση, απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας επιστολή, με την οποία εκ­φράζει την πλήρη διαφωνία της με την Περιφερειακή Ένωση Θεσσαλίας, που είναι όμως μέλος της ΠΟΕΣ. Στην επιστολή προς τον ΥΠΕΘΑ, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται: «Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Ν. 3257/2004 (ΦΕΚ A', «Ρυθμίσεις θεμά­των προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατά­ξεις», άρθρο 8 παρ. 5) με κοινή απόφαση των υπουργών Οι­κονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας καθορίζεται κατ’ έτος ο αριθμός των εκάστοτε, προς χρησιμοποίηση του επόμενου έτους, εθνοφυλάκων για τη φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του ΣΞ. 

Μέχρι και σήμερα, οι συμπολίτες μας, που επάνδρωσαν τα Τάγματα Εθνοφυλακής, εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους σε μέγιστο βαθμό, αφή­νοντας ακόμη και στις τοπικές κοινωνίες τις καλύτερες εντυ­πώσεις και το αίσθημα ασφάλειας που η Πολιτεία οφείλει να τους παρέξει. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η οποιαδή­ποτε οικονομική κρίση να επηρεάσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ειδικά των παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, που παρέχεται από τους περήφανους εθνοφύλακές μας με ημερήσια αποζημίωσή τους, για το πολύτιμο έργο που παράγουν, η οποία (ημερήσια αποζημίωση) δεν ξεπερνά τα δεκαπέντε ευρώ (15,00 €), και παρέχεται κατά την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 7 παρ. 2 του ανωτέρω Ν. 1295/1982) μό­νο για την αντιμετώπιση των δαπανών τροφής, ιματισμού και υπόδησής των. Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν γαλουχήθηκαν με αυτή την κουλτούρα και δεν κυνήγησαν κατά την ιστορική διαδρομή τους οικονομικές δόξες και μεγαλεία, όταν δίπλα τους οι συμπολίτες τους πένονται και πεθαίνουν». 

Χρηστός Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-14/03/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger