Αρχική » » «Παράδοση» τα εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση

«Παράδοση» τα εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση


Έντονες αντιδράσεις από τις φωνές των ΟΥΚ 

Ούτε η φετινή παρέλαση δεν ξέφυγε από την «παράδοση» που θέλει να ξεσπά πολιτική κόν­τρα την επομένη της 25ης Μαρτίου για τα συν­θήματα που ακούγονται από τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. 

Η διαφορά, βέβαια, είναι πως αυτήν τη φορά καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι βρίσκονται (και) ...στο ίδιο «στρατόπεδο», αφού τα πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται και εκ των έσω. Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Πο­λεμικού Ναυτικού (ΟΥΚ) φέρονται να φωνάζουν πως θα μπουν στην Κωνσταντινούπολη: «Και το όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε». 

Αυτό ακριβώς το σύνθημα έκανε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, να κάνει λόγο για «ευθεία πρό­κληση για τη δημοκρατία», συμπληρώνοντας πως είναι άμε­ση η ανάγκη τιμωρίας, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως «τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση εί­ναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο». Το γαϊτανάκι των δη­λώσεων, όμως, συνέχισε και το ΠΑΣΟΚ, που τα έβαλε κυ­ρίως με τον υπουργό Άμυνας αναφέροντας: «Τα ΟΥΚ φώνα­ζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο, τι άλλο θα περίμενε κανείς; Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου, λόγω των τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός/πρόεδρος των ΑΝΕΛ/ιδεολογικος ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα, όμως, πάνω από όλα είναι ο πολιτικοιδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη συστολή δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ. Καμμένου; θα ζητή­σει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το “ελεύθερο” να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;». 

Πηγές του ΓΕΝ, πάντως, με τις οποίες μίλησε το «ΜΑΡΣ», αντιμετώπιζαν ως μικρής σημασίας το συμβάν, αν και το θέμα είναι υπό διερεύνηση, ενώ από το ΥΠΕΘΑ αντικρούουν την κριτική ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως ο ΥΕΘΑ θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Αστόν Κάριερ, στην Ουάσινγκτον στις 21 Μαΐου 2015, μετά από επίσημη πρόσκληση του αμερικανού υπουργού Άμυνας. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/03/2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger