Αρχική » » Τηλεοπτικές εκπομπές – εργαλειοθήκη του… Σόιμπλε

Τηλεοπτικές εκπομπές – εργαλειοθήκη του… Σόιμπλε


✓ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ «ΕΜΠΕΔΩΣΗ». 
✓ Το νέο «φρούτο» της γερμανικής τηλεόρασης είναι ότι παίζει ξανά και ξανά εκπομπές με θεματολογία κατά της Ελλάδας τρείς και τέσσερις φορές μέσα στην εβδομάδα και σε διαφορετικές ώρες, κάτι που δεν έκανε σχεδόν ποτέ μέχρι τώρα. 

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΙΤΣΑΝΤΩΝΗ 

Ανθελληνικό πάρτι έστησε πάλι η γερμανική κρατική τηλεόραση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με ωριαίες εκπομπές λόγου και καλεσμένους στο στούντιο γνωστούς ακροδεξιούς πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους ως επί το πλείστον της Bild. Το νέο «φρούτο», βέβαια, της γερμανικής τηλεόρασης είναι ότι παίζει σε επανάληψη αυτές τις εκπομπές σε αρκετά θυγατρικά κανάλια τρεις και τέσσερις φορές μέσα στην εβδομάδα σε διαφορετικές ώρες(για να τις εμπεδώσουν οι πολίτες άραγε;), κάτι που δεν έκανε σχεδόν ποτέ μέχρι τώρα. 

Αποκορύφωμα ήταν η εκπομπή της Δευτέρας που μας πέρασε στο ARD με παρουσιαστή τον Γκίντερ... Γιάουχ και τίτλο: «Αντιδραστικός, προβοκάτορας και ευρωτρόμος -Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που μεριμνά για πρωτοσέλιδα, θέλει μαζί με τον πρωθυπουργό του, Τσίπρα, να βγάλει τη χώρα του και από την ευρωπαϊκή υπαγόρευση λιτότητας, εμφανίζεται στην εκπομπή μας και μιλά για το ελληνικό χρέος και τις ελληνογερμανικές σχέσεις»... 

Καλεσμένοι στο στούντιο του Βερολίνου, ο γνωστός ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, η δημοσιογράφος της Die Tageszeitung Ουρλίκα Χέρμαν και ο Ερνστ Έλιτζ, γνωστός αρθρογράφος της Bild, παλαιός εκδότης του Der Spiegel», αρχισυντάκτης της νό­τιας γερμανικής ραδιοφωνίας και σήμερα δάσκαλος δημοσιογραφίας στο Βερολίνο. 

«Απέναντί» τους, σε απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομι­κών, μόνος εναντίον τεσσάρων και με τα πρόσθετα μειονεκτήματα της μετάφρασης και της απόστασης... 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησε από την αρχή με χαμόγελο, ήρεμα και με ευγενικό τρόπο να τους πει ότι δεν πρέπει να καταφερόμαστε εναντίον αλλήλων, ότι ζούμε σε μια ενωμένη Ευρώπη, ότι είμαστε Ευρωπαίοι. Κι ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε. Η ερώτηση όμως που ήρθε ήταν «με ποιον τρόπο θα πληρώσετε τις υποχρεώσεις σας τώρα απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ, όταν έχετε να πληρώσετε επιπλέον μισθούς και συντάξεις;»... Ο Βαρουφάκης απάντησε «αφήστε να το λύσουμε εμείς αυτό το πρόβλημα· έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντί σας». 

Ο Βαυαρός υπουργός όμως ήθελε να πει τα δικά του, παρατηρώντας ότι «αυτό που σας είπε ο Σουλτς, αν και δεν είναι του δικού μου κόμματος, είναι αλήθεια. Και σας το λέω τώρα κι εγώ. Δεν σας το προτείνω; απλώς σας λέω (σ.σ.: μόνο "διατάζω" δεν είπε) πετάξτε έξω τον υπουργό Άμυνας σας»! Η αντίδραση Βαρουφάκη (περιμένοντας τη μετάφραση) ήταν να κουνάει αποδοκιμαστικά το κεφάλι του και αμέσως μετά να να απαντά ότι «δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα να επεμβαίνετε στις δομές κυρίαρχων κρατών», εξηγώντας του ευγενικά ότι και η δική του κυβέρνηση έχει συνεργασία με άλλο κόμμα και, μάλιστα, με διαπραγματεύσεις που κράτησαν μήνες. 

0 βίος και η πολιτεία του Μ. Σόντερ 

Εδώ μια μικρή παρένθεση για τους αναγνώστες. Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας με το αιώνια ειρωνικό και σοβαροφανές χαμόγελο, δικηγόρος Μάρκους Σόντερ, «ακροδεξιός, παθιασμένος οπαδός του Γιόζεφ Στράους» σύμφωνα με την Die Zeit, μπήκε στο κόμμα των Χριστιανο-κοινωνιστών έναν χρόνο πριν πεθάνει ο αρχηγός του και σήμερα προαλείφεται για πρωθυπουργός της Βαυαρίας, αλλά έχει ένα μικρό... κώλυμα, όπως και ο Σόιμπλε με τα 100.000 μάρκα που πήρε από έμπορο όπλων, αν και κατάτι «διαφορετικό»: «Έταξε γάμο σε υπάλληλο του κόμματος, έκανε ένα παιδί μαζί της κι έπειτα την παράτησε για να παντρευτεί στη συνέχεια κάποια άλλη και να αποκτήσει τρία παιδιά. Το εξώγαμο είναι σήμερα περίπου δέκα χρόνων που το έχει δει όλες κι όλες δυο φορές» (Spiegel, Die Zeit, Bunte). Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ωστόσο, παραδίδει μαθήματα ηθικής και τήρησης «κανόνων»! 

Το... δάχτυλο 

Το κερασάκι στην τούρτα όμως της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν όταν πρόβαλαν στον Γιάνη Βαρουφάκη ένα βίντεο που τον έδειχνε σε συγκέντρωση στο Ζάγκρεμπ τον Μάιο του 2013 να έχει υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών. Η αντί- δράση Βαρουφάκη ήταν, θα έλεγε κανείς, οργισμένη: «Το βίντεο αυτό είναι πειραγμένο», είπε στα αγγλικά {«That video was doctored! I never gave the finger. I’ve never given the finger ever. This was doctored! 

Συνοφρυωμένος ο παρουσιαστής, μη έχοντας απάντηση, δεν επέμεινε. Μέχρι που κλείνοντας την εκπομπή αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «δεν έχουμε στοιχεία από ειδι­κούς που να διαπιστώνουν το αντίθετο»... 

Αμέσως μετά την εκπομπή αυτή -ήταν σε επανάληψη στο κανάλι Tagesschau 24 τη Δευτέρα στις 21:15, ενώ θα επαναληφθεί ακόμα μία φορά στο ίδιο κανάλι στις 30 Μαρτίου, αφού προβλήθηκε στο Phoenix και είχε προβληθεί μία μέρα πριν στο ARD στις 22:45!- τη σκυτάλη πήρε και πάλι το «πρώτο βιολί» της γερμανικής τηλεόρασης, ο γνωστός Φρανκ Πλάσμπεργκ με την εκπομπή του «Σκληρό αλλά δίκαιο» και θέμα: «Η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα διαφημίζει και απειλεί ότι θέλει τα χρήματα μας με δικούς της όρους. Τους ισχυρισμούς της περί ναζί και Σόιμπλε πρέπει να τους δεχτούμε ή εδώ είναι το τέλος για τους Έλληνες, που έκαναν όλη την Ευρώπη αντίπαλο τους;». 

Καλεσμένοι στην εκπομπή εκτός του Γιώργου Χατζημαρκάκη, που προσπάθησε να υπερασπιστεί Βαρουφάκη και Ελλάδα, ήταν πάλι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Ποιοι; Ο πρόεδρος του INFO στο Μόναχο, ο πολύς Χανς-Βέρνερ Ζιν («να γυρίσουν τώρα στη δραχμή οι Έλληνες», αυτό φωνάζει από το 2011), ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Τόμας Όπερμαν {«λεφτά μόνο αν ακολουθήσετε το πρόγραμμα»), ο αρχισυντάκτης της Bild, Τζούλιαν Ράιχελτ («μπορούμε να εμπιστευτούμε την ελληνική κυβέρνηση όσο και το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη»), και τέλος η πρόεδρος του Die Linke, Κάτια Κίπινγκ, η οποία ματαίως προσπάθησε, διακοπτόμενη συνεχώς από τους άλλους, να υπερασπιστεί την Ελλάδα... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-19-25/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger