Αρχική » » Προβληματισμό έφεραν οι αλλαγές στην ιεραρχία

Προβληματισμό έφεραν οι αλλαγές στην ιεραρχία


Πολλά ικανά στελέχη θεωρούν κακή εξέλιξη την αποστρατεία Μανωλά. 

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις κρίσεις, τις προαγωγές και τις αποστρατείες στην κορυ­φή της στρατιωτικής ιεραρχίας. Έλαβε, μά­λιστα, πολύ συγκεκριμένη μορφή, όταν δύο μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, δύο αντιστράτηγοι, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εκφρά­ζοντας την αντίθεσή τους για παρεμβάσεις στην αξιο­λόγηση ανώτατων στελεχών. 

Πρόκειται για δύο εξαίρετους αξιωματικούς, τον αντι­στράτηγο Χρήστο Χαλκίδη, διοικητή του Δ΄ Σώματος...
Στρα­τού, και τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βελεγράκη, επιθεω­ρητή Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς στο ΓΕΕΘΑ, που υπέ­βαλαν τις παραιτήσεις τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση του ΑΣΣ. Επίσης, ο επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ, ανππτέραρχος Γιώργος Πέτκος, υπέβαλε την παραίτησή του, διαφωνώντας με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις επιλογές στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακολούθησε η συ­νεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), που αποστράτευσε και τους τρεις προαναφερθέντες αξιωματικούς ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρο­μία τους». Στον Στρατό Ξηράς επικρατεί αναστάτωση, καθώς πολλά ικανά στελέχη θεωρούν κακή εξέλιξη την αποστρα­τεία του αρχηγού του ΓΕΣ, Χρ. Μανωλά, ενός έντιμου και ικανότατου στρατιωτικού ηγέτη, όταν μάλιστα η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να δικαιολογήσει επαρκώς τη συγκεκρι­μένη επιλογή, με αξιολογικά κριτήρια. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κομμένος, έχει τον πρώτο λόγο στις κρίσεις των ανώτατων στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων. Έχουν υπάρξει διαφωνίες για τις κρίσεις; Η απάντηση είναι «ναι». Οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΑΝΥΕΘΑ, Κώστας Ήσυχος, ο ΥΦΕΘΑ, Νίκος Τόσκας, και ο γ.γ, Γιάννης Ταφύλλης, ειδικά μάλιστα οι δύο τελευταίοι που είναι και απόστρατοι, προσπάθησαν να περάσουν τις δικές τους απόψεις (βασισμένες σε προσωπικές πικρίες, συμπά­θειες ή αντιπάθειες), άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι. 

Ερωτηθείς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για την ανακοί­νωση της ΝΔ, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προ­χωρά στην αποστράτευση ικανότατων στελεχών, με πολιτικές παρεμβάσεις στα συμβούλια κρίσεων» ο Π. Καμμένος απάντη­σε: «Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις, οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση». 

Χρήστος Α. Καπούτσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-07/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger