Αρχική » » Η δημόσια διαφωνία υπουργού - Α/ΓΕΣ πριν από τις κρίσεις

Η δημόσια διαφωνία υπουργού - Α/ΓΕΣ πριν από τις κρίσεις


Ο Χρ. Μανωλάς ήταν ο πέμπτος αρχηγός που αποστρατεύτηκε από το 2011! 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ στρα­τηγός Μιχάλης Κωσταράκος ήταν το «κλειδί» των κρίσεων στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η απόφαση που τάραξε τα νερά ωστόσο ήταν η αποστρατεία του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χρί­στου Μανωλά. Η κακή «παράδοση» να καρατομείται κάθε χρόνο ο αρχηγός ΓΕΣ (από το 2011 αποστρατεύτηκαν πέντε αρχηγοί!) έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέ­σκεια στον κλάδο. 

Η συνεργασία του κ. Μανωλά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο φάνηκε ότι θα ήταν δύσκολη...
Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι έγιναν μάρτυρες μιας στιχομυθίας, η οποία έδειξε ότι δεν υπήρχε σύμπνοια απόψε­ων, ειδικά στο θέ­μα της υπόθεσης των ελικοπτέρων ΝΗ-90. 

Στη διάρκεια γεύματος μία βδομάδα πριν από το ΚΥΣΕΑ, τον κ. Καμμένο πλησί­ασε ο υπασπιστής του και του ψιθύρισε κάτι σχετικά με την εν λόγω σύμβαση. Φωναχτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ακούστηκε να ζητάει να μεταφερθεί στον αρχηγό ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα αν δεν ελεγχθεί η σύμβαση του ΝΗ-90». Η διαφωνία πιθανόν είχε να κάνει με την παραλαβή ή όχι του δωδέκατου ελικοπτέρου. Είναι άγνωστο αν αυτός ήταν ο μόνος λόγος της απομάκρυνσης του κ. Μανωλά, ο οποίος πάντως με ικανοποί­ηση υλοποίησε την πολιτική απόφαση για τις μεταθέσεις των στρατιωτών στον Έβρο και τα νησιά. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα άλλα δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήθελαν την αντικατάσταση του Χρίστου Μανωλά και ειδικά ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας, ο οποίος προέρχεται από τον Στρατό Ξηράς. Έτσι συμφωνήθηκε να τοποθετηθεί αρ­χηγός ΓΕΣ ο έως τότε διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Με την αντι­κατάσταση αυτή μπόρεσε ο κ. Καμμένος να διατηρήσει στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για μερικούς ακόμη μήνες τον στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, που τον Νοέμβριο αναλαμβάνει πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. Ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης παρέμεινε στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ και εκτός απροόπτου θα πάρει τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ το φθινόπωρο. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/03/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger