Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 03 Απρ 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 03 Απρ 2015


 Ενοχλήθηκαν ορισμένοι για το σύνθημα που φώναξαν οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου και έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν απόδοση ευθυνών. Κι αυτοί είναι πολιτικοί. Μέλη του... Ελληνικού Κοινοβουλίου. Προφανώς μπέρδεψαν την ελίτ των ειδικών δυνάμεων με τους προσκόπους ή με λύκεια θηλέων.

 Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να αναζητήσουν το πραγματικό νόημα του συνθήματος που ακούστηκε ...

στην Πλατεία Συντάγματος από τους βατραχανθρώπους, που εκπαιδεύονται υπό σκληρές συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Έμειναν στο «να καταλάβουμε την Πόλη» (ήχησε άσχημα σε όσους συντάσσονται με την άποψη ότι η σφαγή της Σμύρνης ήταν... συνωστισμός) και αγνόησαν ή αδιαφόρησαν για το βαθύτερο νόημα του συνθήματος, όπως και του «Μακεδονία ξακουστή».

 Και ποιο είναι αυτό; Ότι οι άνδρες της ΜΥΚ δηλώνουν την αποφασιστικότητα και την πίστη που έχουν όσον αφόρα στο πού μπορούν να φτάσουν και τι μπορούν να κάνουν για την Πατρίδα, στην υπεράσπιση της οποίας είναι ταγμένοι. Τι μπορούν να κάνουν για να μείνουν οι Έλληνες ελεύθεροι. Ακόμη όμως και το σύνθημα, όπως ακούστηκε, γιατί ενόχλησε; Τι θα ήθελαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να τραγουδούν τα ΟΥΚ, «περνά, περνά η μέλισσα»;

 Έχουν ακούσει άραγε αυτοί που τολμούν να καταγγέλλουν τους ΟΥΚάδες, και ζητούν από την ηγεσία του ΓΕΝ και του Υπουργείου Άμυνας «να λάβουν μέτρα», τις Ειδικές Δυνάμεις στην Τουρκία, στη γειτονική Βουλγαρία, ακόμη και στα Σκόπια, τι τραγουδούν; Δεν τους ενοχλούν τα συνθήματα των πρώτων για «σφαγές γκιαούρηδων Ελλήνων», ή το «εμπρός για τη Θεσσαλονίκη»; Ντροπή! Ας αφήσουν και κάτι όρθιο σε αυτή τη χώρα.

 Μαθαίνουμε πως με τις τοποθετήσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχει γίνει μπάχαλο. Κάποιοι μιλούν και για περίεργες, αν όχι επικίνδυνες, καταστάσεις, αφού ξαφνικά βρέθηκαν ως «αλεξιπτωτιστές» σε καίριες θέσεις ιατροί που δεν πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, ενώ την ίδια στιγμή παρακάμφθηκαν άλλοι με εμπειρία, οι οποίοι πραγματικά μπορούν να προσφέρουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 Στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο, στο 401 ΓΣΝ, καταγράφεται ένα σκηνικό όπου ιατροί οι οποίοι έχουν κριθεί εκτός οργανικών θέσεων, που έβγαλαν και ξαναφόρεσαν τη στολή, χρίστηκαν υποδιευθυντές, ενώ ορισμένοι άλλοι, με «κομματική» προφανώς ταυτότητα, βρέθηκαν να έχουν υπό τις διαταγές τους αρχαιότερους. Παρά τα προβλήματα, τα στρατιωτικά νοσοκομεία κατάφεραν και ανταποκρίνονται επαρκώς στην αποστολή τους, γιατί το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό, στην πλειονότητά του σέβεται τη θέση του. Ας μην τα υπονομεύουν λοιπόν κάποιοι μόνο και μόνο για να βολέψουν «ημετέρους». Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, με την ευαισθησία που τον διακρίνει, ας ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα όσα συμβαίνουν στο 401 ΓΣΝ.

 Στην προηγούμενη έκδοση αναδείξαμε το θέμα της αναστολής πληρωμής πάσης φύσεως δαπανών νοσηλίων, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Φαίνεται λοιπόν, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, πως ανελήφθησαν πρωτοβουλίες και το ζήτημα βρίσκεται προς επίλυση. Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, στην Πολεμική Αεροπορία έγινε γνωστό πως συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες πληρωμής, εκκαθάρισης και ενταλματοποίησης των νοσηλίων στρατιωτικού προσωπικού.

 Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Κύπρο και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, αλλά τη συγκλονιστική δήλωση την έκανε στην Αθήνα, δεχόμενος τη στρατιωτική ηγεσία. «Οι Εν. Δυνάμεις είναι παρούσες στην Κύπρο και θα είναι παρούσες ώσπου να φύγει και ο τελευταίος από τα στρατεύματα κατοχής, καθώς και ο τελευταίος έποικος».

 Το μαρτυρικό Δίστομο επισκέφθηκαν χθες σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων σε μια οργανωμένη ενέργεια τιμής και μνήμης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αφορμή τη μαύρη επέτειο της εισβολής των Γερμανών στην Ελλάδα, στις 6 Απριλίου του 1941. Συγχαρητήρια.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΑΡΜ -03/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger