Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 04 Απρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 04 Απρ 2015


 Παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (I) Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματο­ποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της 110 Πτέρυγας Μάχης από τον Ταξίαρχο (I) Θεόδωρο Συρμό στον Σμήναρχο (I) Δημήτριο Τσιρογιαννίδη, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας. Στην τελετή παρέστησαν αντιπροσωπείες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, διατελέσαντες διοικητές της 110 ΠΜ, απόστρατοι αξιωματικοί της ΠΑ καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών. Σημειώ­νεται ότι η 110 ΠΜ στη Λάρισα αποτελεί μία από τις πιο ισχυ­ρές μονάδες της ΠΑ, διαθέτοντας δύο πολεμικές Μοίρες μα­χητικών αεροσκαφών, την 337 με F-16C/D Block.52+ και την 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης με τα φωτοαναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4Ε, καθώς και μία Μοίρα συντήρησης των αε­ροσκαφών αυτών. 

 Πολύ καλά εξελίσσονται οι πρώτες δοκιμές εν πλω της νέας πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΡΙΤΣΟΣ» (Ρ-71),...
που ξεκίνησαν πρόσφατα, με ευθύνη του ΠΝ. Η προαναφερθείσα ΤΠΚ είναι η πέμπτη στη σειρά τύπου «Super Vita», που κατασκευάζονται από τα ναυπηγεία Ελευ­σίνας. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο εξοπλισμό και ο τύπος αυτός πολεμικού πλοίου είναι ο μοναδικός του Στόλου που διαθέτει το αντιαεροπορικό σύστημα RAM. Η κατασκευή του σκάφους θα έπρε­πε να ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, κάτι όμως που δυστυχώς για το ΠΝ δεν έχει συμβεί με ευθύνη πολλών παραγόντων. Με την ευκαιρία του γεγονότος αυτού σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνα, όπου μετα­ξύ των άλλων αναφέρονταν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν οι εργαζόμενοι με τις πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής της μισθοδοσίας τους και οι αντίξοες συνθήκες εργασίας τους, ευχαριστώντας παραλλήλως την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του ΠΝ. 

 Στη Σχολή Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι φιλοξενήθηκε αντιπροσωπεία μαθητών της Αεροπορικής Ακαδημίας (Air Academy) των Αεροπορικών Δυνά­μεων των ΗΠΑ, στο πλαί­σιο ανταλλαγής επισκέ­ψεων και συνεργασίας της Σχολής και της USAFA. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε δραστηριότητες στρατιωτι­κού περιεχομένου καθώς και ξενάγηση στους αρχαιολογι­κούς χώρους των Δελφών, της Ακρόπολης και των αντίστοι­χων Μουσείων. 

(ΚΑΡΦΙ-04/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger