Αρχική » » ΑΛΤ! της 05 Απρ 2015

ΑΛΤ! της 05 Απρ 2015


ΤΑ 500.000.000 πλησιάζει η προβλεπόμενη δαπάνη για τον εκσυγχρονισμό των αεροπλά­νων ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion. Και ενώ το ποσόν είναι επακριβώς προσ­διορισμένο, είναι ασαφές για πόσα αεροπλάνα μιλά­με. Σε αχρηστία στο αερο­δρόμιο της Ελευσίνα είναι τέσσερα. Η επιστολή αποδοχής του υπουργείου Εθνικής Αμύνης προβλέπει «έως πέντε». Το πέμπτο πού θα βρεθεί; Και η πίστω­ση; Ίδια είτε είναι τέσσερα είτε είναι πέντε; Είτε είναι μόνον ένα; Διότι έτσι όπως διατυπώνεται το κείμενο, ακόμη και αυτό το ενδεχό­μενο θα ήταν αποδεκτό! 

ΚΑΙ ενώ από τις αμυντικές προμήθειες προβλέπεται θεσμικά να επωφελείται η εγχώρια βιο­μηχανία, στην... υπόθεση των Ρ-3 φαίνεται ότι εμπλέκο­νται μόνο δύο. Δεν υπάρ­χουν άλλες που να έχουν κάτι να συνεισφέρουν; Αλή­θεια, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε προαναγγείλει τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας, έχει συζητή­σει το θέμα μαζί τους; 

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ να «πολεμάμε τρέχοντας». Σε αυτές τις λίγες λέξεις συνοψίζουν αρμόδι­οι παράγοντες τον στόχο της απαραίτητης αναδιοργανώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως του Στρατού Ξηράς. Η αναδι­οργάνωση δολιχοδρομεί πάνω από μία δεκαετία και λίγα πρώτα βήματα έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια. Τώρα φαίνεται ότι η κατεύ­θυνση της πολιτικής ηγεσίας είναι να έχουμε απτά αποτελέσματα σε μόνο λίγους μήνες. Μακάρι να αποδειχθεί εφικτό. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger