Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 10 Απρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 10 Απρ 2015


Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μι­χαήλ Κωσταράκος, συνοδεύ­οντας τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα, παρέστη στις εκδηλώσεις μνή­μης για την 74η επέτειο της Μά­χης των Οχυρών, που πραγμα­τοποιήθηκαν στο οχυρό «Λίσσε», στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων και επισκέφθηκαν τη στοά και το μουσείο του οχυρού, όπου ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος τους επέδωσε το κλει­δί της πόλεως. Ο Ν. Τόσκας, αναφερόμενος στην επική μάχη των υπερασπιστών των οχυρών της «Γραμμής Μεταξά», τό­νισε μεταξύ άλλων: «Τους τιμούμε κυρίως επειδή μας έδει­ξαν και μας δείχνουν σήμερα και για πάντα τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αυτοθυσίας, αλλά και της λογικής και της τόλμης»... 

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στο Αρχη­γείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, όπου τον διοικητή της Σχολής, υπο­στράτηγο Νικόλαο Ράμμο και τους σπουδαστές της 12ης εκπαιδευτικής σειράς υποδέχθηκε ο επιτελάρχης του ΑΤΑ, ταξίαρχος (I) Συμεών- Χαράλαμπος Ψιμούλης. Στη διάρκεια της επίσκεψης οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή του Αρχηγείου, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκε­φθούν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και τις Μοίρες πολεμικών αεροσκαφών της 110 ΠΜ. 

Η μεγαλύτερη από πλευράς όγκου δουλειάς και παρουσίας πολεμικών Μοιρών μονάδα της ΠΑ, η 112 Π Μ στην Ελευσίνα, άλλαξε διοίκηση. Η τελετή πραγματοποιήθηκε, παρουσία του διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, υποπτέραρχου (I) Συμεών Αστρεινίδη, όταν η διοίκηση της 12 ΠΜ «πέρασε» από τον ταξίαρ­χο (I) Λάζαρο Μαντούβαλο στον σμήναρχο (I) Φώτιο Τζάλλα. Στην τελετή παρέστησαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς στη μονάδα υπάρχουν μονάδες του Στρα­τού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και του Πυρο­σβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και δι­ατελέσαντες διοικητές της 112ΠΜ και εκπρόσωποι των το­πικών αρχών. 

(ΚΑΡΦΙ-10/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger