Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 18 Απρ 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 18 Απρ 2015


Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Π. Καμ­μένος πραγματοποιώντας διήμερη επίσημη επίσκεψη στις 15-16 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Sergei Shoigu. Συζητή­θηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέρο­ντος που αφορούν τη βελτίωση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ ήταν και ομιλητής στη διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, με θέμα: «Διε­θνής ασφάλεια - προκλήσεις και προοπτικές». Έμφαση δόθη­κε στον τομέα της απόκτησης επιπλέον υλικού από τα αποθέ­ματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενεργοποίησης συμφωνιών «εν συνεχεία υποστήριξης» (FOS) οπλικών συ­στημάτων, που ήδη επιχειρούν στις Ελληνικές ΕΔ, καθώς και θέματα διμερών συνεργασιών, εκπαίδευσης προσωπικού κ.λ.π. 

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε η φημισμένη Σχολή Ανωτάτων Σπου­δών Άμυνας της Ισπανίας...
(Escuela de Altos Estudios de la Defenca-EALEDE), στο πλαί­σιο εκπαιδευτικού προγράμματος, όπου περιλαμβάνεται επίσκεψη σε φίλη και σύμμα­χο χώρα και για το τρέχον έτος. Κατά τη δι­άρκεια της επίσκεψης, αντιπροσωπεία της σχολής με επικεφαλής τον διοικητή της, ταξίαρχο Jorge Vine, έγινε δεκτή από τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στην αίθουσα ενημέρωσης των σπουδα­στών όπου αφού τους καλωσόρισε απάντησε σε ερωτήσεις τους. Η Σχο­λή Ανωτάτων Σπουδών Άμυνας της Ισπανίας (Escuela de Altos Estudios de la Defenca-EALEDE) είναι το ανώτερο ίδρυμα αμυντικών σπουδών στην Ισπανία παρέχοντας μεταπτυχιακού επιπέδου εκπαίδευση σε θέμα­τα άμυνας και διεθνούς ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχολή φοιτούν ανώτατοι αξιωματικοί όλων των Κλάδων των ΕΔ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, σύμβουλοι υπουργείων καθώς και διευθυ­ντικά στελέχη επιχειρήσεων αμυντικού υλικού της χώρας. 

Ξεκινά μεθαύριο Δευτέρα 20 Απριλί­ου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέ­μπτη 30 Απριλίου, η μεγάλη διακλαδική άσκηση, μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2015» της ΠΑ, σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του ΠΝ. Στην άσκη­ση αυτή για πρώτη φορά συμμετέχουν δυνάμεις ξένων χωρών από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό από πολλές απόψεις. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθη­νών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτι­κών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς. Αξί­ζει να σημειωθεί ότι η άσκηση «Ηνίοχος 2015», έτσι όπως θα διεξαχθεί φέτος, είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται από πέρσι επί αρχηγίας του τότε Α/ΓΕΑ πτέραρχου Ευάγγελου Τουρνά, και βεβαίως συνεχίστηκε και από τον νυν (και τότε αρχηγό ΑΤΑ) αντιπτέραρχο (I) Χρήστο Βαΐτση. 

(ΚΑΡΦΙ-18/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger