Αρχική » » ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ


ΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ. 

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τη συμμέτοχη όλων των «προθύμων» που... δυσκολεύονται από τα νέα ήθη της πολίτικης ζωής εξυφαίνεται από τη διαπλοκή. Στην αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού επιτελείου να μπει ένα τέλος στην πολύχρονη αφαίμαξη του ελληνικού λαού και να ορθοποδήσει επιτελούς η χώρα αντιτίθεται ένας συνασπισμός συμφερόντων, οι επιμέρους στόχοι των οποίων διαφέρουν, αλλά τους ενώνει ο κοινός σκοπός: να μην αλλάξει τίποτα, να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία, να μοιράζουν τον πλούτο, να απολαμβάνουν κάθε μορφής ασυλία και η Ελλάδα να παραμείνει δέσμια των ξένων δανειστών και των εγχωρίων ολιγαρχών. 

Το σύνθημα για την έναρξη του σχεδίου δόθηκε όταν η κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να ασχοληθεί με ...
το τοπίο των ΜΜΕ και, συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε ότι θα απαιτηθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 41 εκατ. ευρώ για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Είχε προηγηθεί η εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι θα ελεγχθούν όλες οι δανειακές συμβάσεις των επιχείρησεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης αλλά και η δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων για τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας από το 2011 μέχρι σήμερα. 

Στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών σήμανε συναγερμός, όταν μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επικρατούσε εφησυχασμός του τύπου «δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο γιατί θα υπογράψουν την καταδίκη τους». Μόλις προ δυο εικοσιτετράωρων όμως ο Παναγιώτης Νικολούδης, ο υπουργός Επικράτειας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, διαβίβασε στη Βουλή το έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνό Μπρη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ... 

Στόχος μια «κυβέρνηση Παπαδήμου» 

Το σχέδιο ενορχηστρώθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή σε μια σειρά μυστικών συναντή­σεων, στις οποίες κατά περίπτωση συμμετεί­χαν εκπρόσωποι του μιντιακού κατεστημέ­νου, πολιτικοί με... διττό ρόλο, οικονομικοί πα­ράγοντες αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με λόμπι των Βρυξελλών. Η παρουσία ανθρώ­πων με γνωριμίες και επιρροή στις Βρυξέλλες σε αυτές τις συναντήσεις έχει ξεχωριστή ση­μασία. Δείχνει, μεταξύ άλλων, την εξωχώρια αγωνία για ανατροπή της σημερινής πορείας από την παρούσα κυβέρνηση ή, αν δεν κατα­στεί αυτό δυνατό, τη σταδιακή αποσταθερο­ποίησή της με απώτερο στόχο την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Πίσω από τα τηλεοπτικά ενσταντανέ με τα χαμόγελα και τα φιλικά χτυπήματα στην πλά­τη στη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής και των Eurogroup κρύβεται ο εκνευρισμός και η οργή των «θεσμικών αξιωματούχων» επειδή κάποιοι τους «χαλάνε τη σούπα», αισθήματα που παίρνουν τη μορφή δηλητηριωδών επι­θέσεων κατά της χώρας μέσω των «παπαγά­λων» του διεθνούς Τύπου και των κρατικοδί­αιτων γερμανικών ΜΜΕ. Τα συμφέροντα που στηρίζουν το τωρινό σαθρό ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των λομπιστών. Τι επιδιώκουν για την Ελλάδα; Η απάντηση έρχεται από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, από τους «χρησμούς» παραγόντων της αγοράς αλλά και από το αμερικανικό think tank Statfor. «Η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα θα ικανοποιούσε πολλά μέλη του Eurogroup, που θα στήριζαν τη σύστα­ση μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάμβανε να εφαρμόσει μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις -κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στην Ελλάδα και την Ιταλία στα τέλη του 2011», σημειώνεται στην έκθεση του ινστιτούτου των ΗΠΑ, που προσθέτει, βέβαια, ότι αυτό το σχέδιο θα «σκόνταφτε» στη βούληση των Ελ­λήνων ψηφοφόρων. 

Τον κίνδυνο, εξάλλου, ανατροπής της κυβέρ­νησης Τσίπρα και δημιουργίας ενός διάδοχου σχήματος τύπου Παπαδήμου είχε αποκαλύψει πριν από έναν περίπου μήνα ο ίδιος ο πρωθυ­πουργός. «Στόχος τους είναι να μας πιέσουν τόσο ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες παραχωρήσεις και να χρησιμοποιήσουν την πιστω­τική ασφυξία για την πρόκληση λαϊκής δυσαρέ­σκειας. Με τελικό στόχο είτε να μας ανατρέψουν είτε να μας οδηγήσουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα τύπου Παπαδήμου είτε -όπως έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά- να μας δέσουν τα χέ­ρια και να μας ενσωματώσουν», είχε πει ο ΑλέξηςΤσίπρας στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάνοντας την τρίχα τριχιά... 

Δεν θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε καλύτερα από τον Νόαμ Τσόμσκι: «Η προπα­γάνδα χρησιμοποιείται στη δημοκρατία όπως το ρόπαλο σε ένα απολυταρχικό καθεστώς». Η ρήση του Αμερικανού διανοητή επιβεβαι­ώνεται και στην Ελλάδα των πρώτων μηνών του 2015, όπου τα πολιτικά συντρίμμια της διαπλοκής σε συνεργασία με τα μιντιακά τους φερέφωνα έχουν αποδυθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, κάνοντας την τρίχα τριχιά και μετατρέποντας στα ελεγχόμενα από τα ίδια ραδιο­τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδά τους υποθέσεις ρουτίνας σε σκάνδαλα ολκής. 

Η πιο πρόσφατη «σκανδαλάρα» που... απο­καλύφθηκε από τον συμμαχικό προς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα Τύπο ήταν αυτό της απευθείας ανάθεσης στην αμερικανική εταιρεία Lockheed της ανακατασκευής πέντε αεροσκαφών ηλικίας τριάντα πέντε ετών του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία εξειδικεύονται στον υποβρύχιο πόλεμο, έναντι τιμήματος 500 εκατ. δολαρίων, με προκαταβολή 45 εκατ. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στο ΚΥΣΕΑ της 15ης Μαρτίου και φέρει τις υπογραφές τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

Οι «Σέρλοκ Χολμς» της αντιπολίτευσης... ανακάλυψαν έγκλημα σε μια διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία, αν μη τι άλλο, λειτουργεί και ως γεωπολιτικό αντίβαρο σε όσους επιμένουν σε μονόδρομους λιτότητας που επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα. Πέραν τούτου, ο εκσυγχρονισμός των εν λόγω σκα­φών θα τους δώσει παράταση ζωής για ακόμα δεκαπέντε χιλιάδες ώρες ενώ το πρόγραμμα αναβάθμισής τους είχε ενεργοποιηθεί σε από­φαση ΚΥΣΕΑ από το 2012, όταν, δηλαδή, δεν κυβερνούσαν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ. 

Οι ίδιοι σκανδαλολόγοι λησμονούν επίσης πως ο εκσυγχρονισμός των συγκεκριμένων αε­ροσκαφών θα πραγματοποιηθεί στις εγκατα­στάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχα­νίας και θα χρησιμοποιηθούν κι άλλες ελληνι­κές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροπλάνα. Φαίνεται όμως πως εκείνοι που μας έκαναν πρωταθλητές ανεργίας στην Ευρω­παϊκή Ένωση δυσαρεστούνται που θα έχουν απασχόληση μερικές χιλιάδες συμπατριώτες μας για τα επόμενα εφτά τουλάχιστον χρόνια... 

Οι ίδιοι «αμύντορες» του εθνικού συμφέρο­ντος δείχνουν να αγνοούν πως το κάθε αερο­σκάφος Ρ-3 μπορεί να πετά επί δώδεκα ώρες συνεχώς και να επιτηρεί τεράστιες περιοχές του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσο­γείου, ενώ ελέγχει από κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι μεταναστευτικές ροές. Ας απα­ντήσουν επιτέλους στο εύλογο ερώτημα: Θέ­λουν η χώρα να μείνει ανοχύρωτη από οποια­δήποτε εξωτερική επιβουλή, την ώρα που η μεταναστευτική πίεση αυξάνεται και η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν διανύει παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας εξαιτίας της συνεχιζόμενης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών;... 

Και αποκάλυψη χωρίς όνομα - στην αρχή! 

Οι πρωτοτυπίες βεβαίως δεν σταματούν εδώ. Διαβάσαμε, φέρ' ειπείν, δημοσίευμα με το οποίο κατηγορείται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικό ρόλο πως προσπαθεί να μην πλη­ρώσει 1.940.000 ευρώ στην εφορία. Έπρεπε να περάσουν λίγες μέρες μέχρι να δεήσουν οι συνάδελφοι στα Νέα να μας πληροφορήσουν πως ο λόγος ήταν για τον Αλέξη Μητρόπουλο. Πρόκειται για υπόθεση του 1999 και αφορούσε σε αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων από νομικές υπη­ρεσίες για τις οποίες υποτίθεται πως δεν κόπη­κε απόδειξη. Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μητρόπουλος έχει διευκρινίσει ότι η Δικαιοσύνη ακύρωσε το παράνομο πόρι­σμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του, ενώ κατάγγειλε πως το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα οδήγησε στενό συγγενικό του πρόσω­πο σε απόπειρα αυτοκτονίας. Πρόσθεσε, μά­λιστα, πως ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών του, Γκίκα Χαρδούβελη, προήγαγαν σε γενικό διευ­θυντή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσό­δων τον εφοριακό του ΣΔΟΕ που συντόνισε τον έλεγχο εναντίον του και πιθανόν διευκό­λυνε το πάγωμα του ελέγχου του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ. Αντιθέτως υποχρέωσαν σε παραίτη­ση γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονο­μικών αμέσως μετά την έγγραφη εκ μέρους του αποκάλυψη της σκευωρίας σε βάρος του κ. Μητρόπουλου. Τα σχόλια... δικά σας. 

0 «συνήθης ύποπτος» Κατρούγκαλος 

Ωστόσο, το άτυπο ρεκόρ του πιο αδίκως στοχευμένου υπουργού της κυβέρνησης δια­τηρεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον οποίο οι διάφοροι καλοθελητές της δημόσιας ζωής μόνο την... εξαφάνιση των δεινοσαύρων δεν έχουν καταλογίσει! Ο αναπληρωτής υπουρ­γός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταγ­γελθεί για προμήθεια 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που θα επαναπρο­σλαμβάνονταν μέσα από δικαστικές διαδικασίες όμως κι όχι από νομοθετικές ρυθμίσεις την ώρα που ο ίδιος δεν έχει αναλάβει καμία τέτοια υπόθεση από τότε που ανέλαβε τα υπουργικά του καθήκοντα. Τα πάντοτε πρό­θυμα «παπαγαλάκια» έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να επιχειρήσουν τη σπίλωση τριών νέων δικηγόρων με περγαμηνές οι οποίες είχαν το «θράσος» να τις εμπιστεύεται ο κ. Κατρούγκαλος και να έχουν κάνει εξειδικευμένες σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, αντικείμενο κατεξοχήν σχετιζόμενο, δηλαδή, με τις ανάγκες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ποιος ξέρει; Αν ο υπουργός προσλάμβανε τη θυγατέρα κάποιου «μεγαλοκαρχαρία» όλα να ήταν καλώς ποιημένα στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας... 

Το «κερασάκι στην τούρτα» 

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το πε­ρίφημο πλέον πρωτοσέλιδο άρθρο του Γιάννη Πανούση για την «Αριστερά του τί­ποτα» και οι μετέπειτα δηλώσεις του, όπως για φόβο νεκρών στις Σκουριές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν δίκην λάβαρου από την κάθε είδους αντιπολίτευση. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έκα­νε τίποτα παραπάνω από το να συμμεριστεί δημοσίως την ανησυχία και πολλών αρι­στερών, οι οποίοι διαπιστώνουν τον παραλογισμό από τη μια η σημερινή κυβέρνηση να παίρνει μέτρα κατά του απολυταρχικού μοντέλου διοίκησης που είχε καθιερώσει η προηγούμενη των Σαμαρά - Βενιζέλου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατάρ­γηση των φυλακών τύπου Γ, κι από την άλλη οι αποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές να προχωρούν σε μπαράζ έκνομων ενεργειών δίχως προηγούμενο... 

Οι σύζυγοι... 

Κι όταν δεν υπάρχει κάτι μεμπτό για τα πρόσωπα αυτά κα­θαυτά των πολιτικών, είναι πανάρχαια παράδοση η επίθεση στις συζύγους τους. Γι’ αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ελάχιστα εξεπλάγησαν από τα δημο­σιεύματα σε Βάρος της Δανάης Στρατού, συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη, για την ενοικίαση του οικογενειακού της σπιτιού στην Πλάκα χωρίς τη σχετική άδεια του EOT, όταν το ζεύγος Βρισκόταν στο Τέξας. Η ίδια η κυρία Στράτου διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε αυτή την υποχρέωση, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν είναι υποχρεωμένη να ξέρει κάθε παράγραφο και υποπαράγραφο τής έτσι κι αλλιώς δαιδαλώδους ελληνικής νομοθεσίας. Αυτό το «αδίκημα», ωστόσο, θεωρήθηκε έγκλη­μα καθοσιώσεως από συγκεκριμένη μερίδα μέσων ενημέ­ρωσης. που «όλως τυχαίως» είναι κι εκείνα τα οποία ανη­συχούν και περισσότερο από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να μπει μια τάξη στο μιντιακό χάος... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-09-15/04/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger