Αρχική » » Πως υπολογίζονται τα έξοδα μεταθέσεων

Πως υπολογίζονται τα έξοδα μεταθέσεων


ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

Αυτές τις ημέρες τα Γενικά Επιτελεία επεξεργάζονται τις μεταθέσεις των στελεχών, και το προσεχές διάστημα, αφού ολοκληρωθούν και οι τοποθετήσεις στις θέσεις των διοικήσεων, θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν καλό είναι να γνωρίζει κάθε στέλεχος τι ποσό δικαιούται από την Υπηρεσία προκειμένου να μετακινηθεί και να προγραμματίσει πώς θα αντεπεξέλθει στις ανάγκες του. 

Τα έξοδα μετάθεσης διακρίνονται σε έξοδα μετακίνησης και έξοδα εγκατάστασης. Όσον αφορά στα πρώτα,...
προκύ­πτουν από τον πολλαπλασιασμό του βα­σικού ποσού (είναι 56,84 ευρώ για τους έγγαμους και 37,87 ευρώ για τους άγα­μους) επί το άθροισμα των συντελεστών του βαθμού του στρατιωτικού (ανώτατοι 4, ανώτεροι 3, ανθυπασπιστές και κατώ­τεροι 2, και υπαξιωματικοί 1), των μελών της οικογένειάς του που μετακινείται και της χιλιομετρικής απόστασης. Όσον αφο­ρά στη χιλιομετρική απόσταση, ο αρχικός συντελεστής είναι 5 και αυξάνεται κατά μία μονάδα ανά 100 χιλιόμετρα και μέχρι τα 600 χιλιόμετρα, από δύο μονάδες ανά 100άδα χιλιομέτρων κατά τα 601 έως τα 800, και κατά τρεις μονάδες ανά 100άδα χιλιομέτρων από τα 801 και πάνω. Σε πε­ρίπτωση που η μετακίνηση περιλαμβά­νει και θαλάσσια διαδρομή, ο συνολικός εξαγόμενος συντελεστής προσαυξάνεται κατά δύο μονάδες ανά 100άδα χιλιομέτρων. 

Τα έξοδα εγκατάστασης καθορίζονται για τους έγγαμους στα 2/3 των συντάξιμων αποδοχών και για τους άγαμους στο 1/2 των συντάξιμων αποδοχών. Οι συντάξιμες αποδοχές για τους παλαιούς ασφαλισμένους προκύπτουν από τον βασικό μισθό, συν το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης (για τους ανώτατους αξιωματικούς, ή 176 ευρώ για λοιπούς μέχρι τον διοικητικό βαθμό του συνταγματάρχη), συν το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, συν το επίδομα οικογενειακών βαρών. Για τους νέους ασφαλισμένους (από την 1η Ιανουαρίου 1993 και μετά), οι συντάξι­μες αποδοχές ισούνται με το σύνολο των αποδοχών τους. Να σημειωθεί ότι για τα ποσά αυτά υπάρχουν και κρατήσεις 5% υπέρ του ΕΛΟΑΣ και του ΕΚΟΕΜΣ. 

Οι προϋποθέσεις δικαιολόγησης των οδοιπορικών εξόδων είναι η απόσταση μεταξύ της πόλης ή του χωριού όπου είναι η έδρα της μονάδας στην οποία ανήκει ο στρατιωτικός, και της πόλης ή του χω­ριού όπου βρίσκεται η έδρα της μονάδας στην οποία μετατίθεται πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 15 χιλιόμετρα, οι περι­οχές της παλαιάς και της νέας μονάδας αντίστοιχα να μη συνδέονται με αστική συγκοινωνία, και να υφίσταται πραγμα­τική μετεγκατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του. 

Ειδικές περιπτώσεις συνιστούν οι μετακινήσεις σε περιπτώσεις οριστικής μεταστάθμευσης της μονάδας, λόγω απόστασης ή προσωρινής μεταστάθ­μευσης της μονάδας για χρονικό διάστη­μα μεγαλύτερο των έξι μηνών και στις δύο περιπτώσεις, λόγω εκπαίδευσης στο εσωτερικό σε βασικά σχολεία και κέ­ντρα εκπαιδεύσεως για χρονικό διάστη­μα μεγαλύτερο των έξι μηνών στη ΣΕΘΑ ή στη Σχολή Πολέμου για 12 μήνες, λόγω αποστρατείας, και λόγω θανάτου στρα­τιωτικού. 

Παραδείγματα. 

1♦ Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Συνταγματάρχης έγγαμος με δύο τέκνα, χρονοεπίδομα 60% και βασικός μισθός πλήρης υποστρατήγου (1.523 ευρώ)για απόσταση 515 χιλιομέτρων θα λάβει ποσό 2,751,26 ευρώ (συντάξιμες αποδοχές 1.523+(1523Χ60%)+176+70+68,46). 

2♦ Από Πειραιά προς Ρόδο. Αρχιλοχίας άγαμος, χρονοεπίδομα 48% και βοσκός μισθός πλήρης υπολοχαγού (941 ευρώ), για απόσταση 250 ναυτικών μιλί­ων, ή 463 χιλιομέτρων, θα λάβει 1.637,14 ευρώ (συντάξιμες αποδοχές 941+(941Χ48%)+176+68,46). 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger