Αρχική » » Συνεχίζεται το «μαρτύριο» των Μετοχικών Ταμείων

Συνεχίζεται το «μαρτύριο» των Μετοχικών Ταμείων


Με διακλαδική επιτροπή στη μάχη με το μνημόνιο. 

Σε μία επιτροπή πέφτει, τελικά, το βάρος της μά­χης με τα μνημόνια, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων. 

Πρόκειται για τη διακλαδική επιτροπή για την άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις διατάξεις του... ν.4254/2014, που στόχο έχει να απαγκιστρώσει τα Ταμεία από τον μνημονιακό νόμο που κάτω από τον τίτλο «μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τα είχε βάλει «στο μάτι» αφαιρώντας τους πόρους. Επίσης, προ­έβλεπε πως τα ΜΤ, καθώς και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτι­κών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), θα μπουν ουσιαστικά κάτω από τις διαταγές της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ), στην οποία θα υποβάλλουν κάθε χρόνο, υποχρεωτικά, αναλογι­στική μελέτη και οικονομικές καταστάσεις για τον έλεγχο της βιωσιμότητάς τους, με στόχο οι αυξομειώσεις στις παρο­χές να διενεργούνται με απόφαση του ΔΣ μόνο μετά την έγ­κριση της Αρχής. 

Κάτι που αν γενικώς μοιάζει σωστό, σύμ­φωνα με όσα λένε αρκετοί στρατιωτικοί που γνωρίζουν το θέμα, είχε ως απώτερο στόχο τη συνεχή μείωση των παρο­χών και την απορρόφηση των Ταμείων από το υπουργείο Εργασίας που θα τα ρίξει στο ΕΤΕΑ. Σημειώνεται, δε, πως οι ίδιες πηγές μιλώντας στο «ΜΑΡΣ» κάνουν λόγο για απώ­λεια, από τον εν λόγω νόμο, 12% στα έσοδα «κοινωνικών πόρων - τελών/δικαιωμάτων - ενσήμων». 

Αν και πολλοί πίστευαν πως το ΥΠΕΘΑ θα «έσκιζε» με ένα άρθρο στη Βουλή τον εν λόγω νόμο και στη συνέχεια θα διερευνούσε τα μελλοντικά βήματα, ωστόσο προχώρησε στη συγκρότηση διακλαδικής επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των Γενικών Επιτελείων και των οικείων Μετοχικών Ταμείων, υπό την εποπτεία της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, που πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέσα στον Μάιο. Εκτός βέβαια και αν μπουν νέα εμπόδια από τα συναρμόδια υπουργεία, οπότε το μαρτύριο των ΜΤ θα συ­νεχιστεί, όπως και η καταβολή εισφοράς υπέρ της ΕΑΑ, στην οποία υποχρεούνται τα ΜΤ! 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-18/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger