Αρχική » » Στον βασικό μισθό το επίδομα παραμεθορίου

Στον βασικό μισθό το επίδομα παραμεθορίου


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε προς έγκριση νομοθετική διάταξη! Ποιοι και πώς θα το πάρουν.

Ενέργειες για να συμπεριληφθεί το επίδομα παραμεθορίου στον βασικό μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Συγκεκριμένα, στις 19 Μαρτίου έστειλε προς έγκριση νομοθετική διάταξη στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), και στο συνοδευτικό έγγραφο αυτής αναφέρεται πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου το επίδομα να ενταχθεί στις βασικές αποδοχές, όπως ισχύει για όλους τους μόνιμους υπαλλήλους που δικαιούνται ανάλογο επίδομα.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας έρχεται σε συνέχεια της καταβολής του επιδόματος... παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Εβρο, στα νησιά του Αιγαίου και σε μονάδες προκάλυψης ήδη από τον Φεβρουάριο (τέσσερις ημέρες εκτός έδρας επί 29 ευρώ την ημέρα). Το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των στελεχών ήταν συνεπώς 116 ευρώ τον μήνα. Ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί ήδη τα 24.000.000 ευρώ που απαιτούνται για την χορήγησή του για όλο το 2015 στους 20.000 δικαιούχους. Ωστόσο, επιχειρείται να δοθεί μόνιμη λύση, έτσι ώστε να μην απαιτείται η μεταφορά κονδυλίων από άλλους κωδικούς, και γενικώς «τερτίπια», προκειμένου να εξασφαλίζεται το απαιτούμενο ποσό από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά το επίδομα παραμεθορίου να καταβάλλεται απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τη μισθοδοσία.

Οπως αναφέρεται στη σχετική νομοθετική διάταξη που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών, καταργείται το Αρθρο 13 (3Θ) του Προεδρικού Διατάγματος 200/1993, και βάσει αυτής θα πρέπει να καταβάλλονται 100 ευρώ (μεικτά), όπως ισχύει για τους μόνιμους υπαλλήλους που λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου και προβληματικών περιοχών, για τις ίδιες γεωγραφικές περιοχές του Π.Δ., συγκεκριμένα σε όλη την ανατολική ακτογραμμή από τον Εβρο και μέχρι το Καστελόριζο. Σε αυτές τις μονάδες συμπεριλαμβάνονται οι μονάδες αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκύρο, τη Μύκονο και τη Ζήρο. Συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, οι δυνάμεις της Π.Α. και του Π.Ν. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η πρώτη κίνηση για την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου. Ετσι, από τον Φεβρουάριο, οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες εισπράττουν 116 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, το ποσό αναγράφεται στη μισθοδοσία των δικαιούχων και δεν θα δίδεται ως έκτακτη «διάθεση». Το ποσό αυτό επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και όχι των Γενικών Επιτελείων.

(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger