Αρχική » » Θρίλερ το σήριαλ με τα αναδρομικά

Θρίλερ το σήριαλ με τα αναδρομικά


«Φρένο» του ΥΠΟΙΚ στην άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. 

Δυσάρεστη τροπή έδωσε στο σήριαλ των αναδρομικών ένα έγγραφο του υπουργεί­ου Οικονομικών, καθώς όχι μόνο βάζει «πάγο» στην πλήρη και άμεση εφαρμογή της από­φασης του ΣτΕ, αλλά κάνει λόγο και για τις υφι­στάμενες αποδοχές των στελεχών (αφήνοντας, ίσως, παραθυράκι για μελλοντικές μειώσεις). 

Πρόκειται για έγγραφο του υπουργείου Οικονομι­κών, και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας ...
Δημο­σιονομικής Πολιτικής του ΓΛΚ, Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού, Δι­εύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής, με ημερομηνία αποστολής στις 12/3/2015 και παραλαβής από το ΣτΕ στις 16/3/2015. Το έγγραφο αποτελεί την απάντηση στις αιτήσεις ακυρώσεως των ΠΟΑΣΥ, ΠΟΕΠΑΣ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΣ και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής 2000. Αφού, λοιπόν, γίνεται μια εξι­στόρηση της κατάστασης, αναφέρεται πως οι αποδοχές αυξήθηκαν και ενδεικτικά οι μεικτές αποδοχές άγαμου λοχαγού με 15 έτη υπηρεσίας ανέρχονται στα 1.825 ευρώ, έναντι 1.730 ευρώ που έπαιρνε πριν από τον 4307/14. 

«Η ανωτέρω περιγραφείσα αυξητική αναπροσαρ­μογή των αποδοχών και συντάξεων κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να περιφρουρηθεί το αξιόμαχο», αναφέ­ρεται στο έγγραφο, συμπληρώνοντας πως η «κουτσου­ρεμένη», σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ, απόδοση των οφειλομένων καθορίστηκε από τα δημοσιονομικά περιθώρια κ.λ.π. Αν μέχρι εδώ όλα μοιάζουν σχετικά καλά, η «βόμβα» έρχεται με την παράγραφο που αναφέ­ρει πως τυχόν περαιτέρω αύξηση θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον προγραμματισμό της χώρας για τα επόμε­να οικονομικά έτη. Ουσιαστικά, δηλαδή, μπαίνει «πά­γος» σε κάθε συζήτηση, αφού αναφέρεται ακόμα πως τυχόν παρέκκλιση από τους στόχους θα δημιουργούσε στους εταίρους και στις αγορές αμφιβολίες για την επί­τευξη πρωτογενών πλεονασμάτων και την αποκλιμά­κωση του χρέους. Μάλιστα, από μελέτη που έχει γίνει εκτιμάται πως, αν υπάρξει απόκλιση, θα χρειαστούν ισοδύναμα που θα επιβάρυναν την κοινωνία και «θα έπλητταν τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οι­κονομίας». Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια αναφορά που μοιάζει με... προαναγγελία μειώσεων, αφού αναφέρε­ται πως οι μέσες σταθμισμένες αποδοχές των στελε­χών είναι στα 1.825 ευρώ, ενώ για τους αμειβόμενους με το ενιαίο μισθολόγιο ανέρχονται στα 1.550 ευρώ. 

Στην πρώτη ψύχραιμη αντίδρασή της η ΠΟΕΣ, που δημοσιοποίησε και το έγγραφο, σχολιάζει πως: «Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι το ανωτέρω έγγραφο δεν αντανακλά τη βούληση των πολιτικών προϊστα­μένων του υπουργείου Οικονομικών, καθόσον δεν φέρει την υπογραφή του οικείου υπουργού...Έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί δέ­σμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση», σημειώνοντας πως όλα θα κριθούν από τη στάση που θα αναπτύξουν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κρά­τους κατά την παρουσία τους στην ακροαματική δια­δικασία ενώπιον του ΣτΕ. Το ερώτημα, πάντως, που προκύπτει, πλέον, είναι αν η κυβέρνηση θα εφαρμό­σει και την απόφαση του ΣτΕ και αν θα εξηγήσει στην κοινωνία πως οι στρατιωτικοί επουδενί δεν είναι προνομιούχα ομάδα. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-04/04/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger