Αρχική » » Τετρακίνητες μίζες

Τετρακίνητες μίζες


► Η υπόθεση για την οποία διώκονται οι επτά είναι για την προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων Mercedes 290GDI 1/4Τ (φωτ.) και λεωφορείων τύπου 0HL 1829/63.
► Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκίες άνω των 2 εκατ. ευρώ που αφορούν την προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων Mercedes, σε επτά Έλληνες και Γερμανούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος της Daimler στην Ελλάδα Εμμανουήλ Λαϊνόπουλος. 

Tns ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΑ 

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν Έλληνες και Γερμανοί αξιωματούχοι, ανάμεσα τους και ο εκπρόσω­πος της Daimler (Mercedes) στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Λαϊνόπουλος, για μίζες άνω των δύο εκατομμυ­ρίων ευρώ που αφορούν την προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων Mercedes την περίοδο που επι­κεφαλής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν διαδοχικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Σε βάρος των επτά εμπλεκό­μενων στην υπόθεση ασκήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς ...
Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο ποινική δίω­ξη για δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική πε­ρίσταση του νόμου περί καταχρα­στών του Δημοσίου και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, οι δωροδο­κίες έγιναν από στελέχη της γερ­μανικής εταιρείας προς Έλληνες αξιωματούχους για την προμήθεια των οχημάτων με τη μεσολάβηση Ελλήνων μεσαζόντων. Ανάμεσα στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ήταν, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η χρήση εται­ρικών λογαριασμών που δεν συν­δέονταν απευθείας με την Daimler αλλά ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα. 

Τα «μαύρα» ταμεία 

Οι παράνομες πληρωμές γίνο­νταν από τα «μαύρα» ταμεία που διατηρούσε η εταιρεία μέσω τραπεζι­κών λογαριασμών σε φορολογικούς «παραδείσους» και με παραπλανη­τικές τιμολογήσεις. Σημειώνεται τέλος ότι η υπόθεση για την οποία διώκονται οι επτά είναι για: 

Την προμήθεια 2.000 στρατιωτι­κών οχημάτων Mercedes 290 GDI 1/4Τ, ανταλλακτικών, συγκροτημά­των και συλλογών ειδικών εργαλεί­ων συντήρησης με δικαίωμα προαί­ρεσης για την επιπλέον προμήθεια 2.480 οχημάτων για τις ανάγκες του ΓΕΣ (σύμβαση 015Α/97), με συνολι­κό κόστος 96 εκατ. ευρώ. 

Την προμήθεια 224 οχημάτων Mercedes 290GDI 1/4Τ, 111 οχημά­των τύπου Unimog, 21 ρυμουλκούμενων βαρέος τύπου, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον προμή­θεια μέχρι 111 ρυμουλκούμενων ελαφρού τύπου προς κάλυψη ανα­γκών σε οχήματα του προγράμμα­τος ΕΡΜΗΣ (Σύμβαση 19Α/2000) με κόστος 30 εκατ. ευρώ. 

Την προμήθεια 88 λεωφορείων τύπου OHL 1829/63,49+1 θέσεων με δικαίωμα προαίρεσης για 32 επιπλέον λεωφορεία (Σύμβαση 013Α/98). 

Οριστική παραπομπή για τα υποβρύχια 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, επικυρώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 32 πρόσωπα για την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και τις μίζες που διακινήθηκαν και ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά περίπτωση είναι για πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσό­δων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. 

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-28/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger