Αρχική » » ΣΤΟΧΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΤΟΧΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Το «σύστημα» δημιουργεί αφορμές για αποσταθεροποίηση.

«Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρ­τούνες» λέει ο λαός και ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στη διαχείρισή της από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυ­ρες του μπαράζ των συντονισμένων επιθέσε­ων από εγχώρια και ξένα ΜΜΕ και από «περιβάλλοντα» που επιδιώκουν την αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών και του προγράμμα­τος, χωρίς να λογαριάζουν το ενδεχόμενο κα­τάρρευσης της χώρας. Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ειδικά η Νέα Δημοκρατία, επιδίδονται σε καταγγελίες που δημιουργούν βαρύ κλίμα, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από ηρεμία... 

Το δυσεπίλυτο πρόβλημα της μετανάστευσης 

Ένα αναπάντεχο κύμα παράτυπων μετανα­στών από τη Συρία και την Αφρική έδωσε την αφορμή για επίθεση στο Μαξίμου για τη δι­αχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με υπερβάλλοντα ζήλο και λόγο δήλωσε ότι «άνοιξαν τα κέντρα κράτησης και πλημμύρισαν την Αθήνα λαθρο­μετανάστες. Άνοιξαν τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω του­ριστικής περιόδου»!. Την επίθεση ενίσχυσε και μια μερικώς ατυχής έκφραση της αναπληρώ­τριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, σχετικά με το πού βρίσκονται παράτυποι μετανάστες, όταν δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέ­ντρο της Αθήνας. Απλώς το πρωί λιάζονται». Η έκφραση αυτή αποσπάστηκε από το σύνολο των δηλώσεών της και έγινε γαϊτανάκι από αυτούς που αναζητούσαν τη σύγκρουση. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξήγησε ότι πρόκειται για έκτακτες συνθήκες, συμπλη­ρώνοντας ότι άμεσα θα αναζητηθούν χώροι, εκτάσεις ή εγκαταστάσεις από τους δήμους ή θα αξιοποιηθούν παλιά στρατόπεδα. 

Η αναπληρώτρια υπουργός επέρριψε ευ­θύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έλαβε μέριμνα για τη δημιουργία δομών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρό­βλημα, αφήνοντας αναξιοποίητα κονδύλια από την ΕΕ που προορίζονται γι' αυτό τον σκοπό. Συνέστησε, μάλιστα, να χρησιμοποι­ούμε τον όρο πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες, γιατί αλλιώς η ΕΕ δεν δίνει χρήματα. Ήταν δε κατηγορηματική διαψεύδοντας τα περί ύπαρξης οδηγίας από την κυβέρνηση για εύνοια στην είσοδο μεταναστών στη χώρα. Παράλληλα κατήγγειλε την υπερδιόγκωση και την όψιμη ευαισθησία των κανα­λιών, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να εξαγγέλ­λουμε το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί». 

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθη­κε πολύωρη διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρω­τής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευ­τικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Επίσης, συμμετείχαν ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο υπαρχηγός Β' Λιμενικού Νικόλαος Πατρινός και ο ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δη­μήτρη Αβραμόπουλου, Αριστείδης Καλογερόπουλος. Μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε μια δέσμη τεσσάρων μέτρων για την αντιμε­τώπιση του προβλήματος που περιλαμβάνει: 

1. Τη μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρω­τική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

2. Τη χορήγηση όλων των απαραίτητων εγγράφων στους Σύρους πρόσφυγες που δι­καιούνται άσυλο. 

3. Την έγκριση σχεδίου για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώ­ρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχου­σες υποδομές, όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρού­νται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. 

4. Τις απαραίτητες ενέργειες ενόψει της Συ­νόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και της συνόδου των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να αντιμετωπιστούν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊ­κής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προ­σφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρ­ξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σα­κελλαρίδης, σχολίασε ότι «το προσφυγικό ζή­τημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σο­βαρότητα, ψυχραιμία και πάνω απ' όλα ανθρω­πιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παι­χνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές». Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητι­κής Ανασυγκρότησης δήλωσε στη Βουλή ότι στα τουρκικά παράλια βρίσκονται 1.650.000 πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπο για να περάσουν στα ελληνικά νησιά και από κει σε άλλα ευρωπαϊκά εδάφη. 

Η κατάληψη-αγκάθι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Η αξιωματική αντιπολίτευση διά στόματος του ίδιου του αρχηγού της προσπαθεί να πε­ράσει επικοινωνιακά τις καταγγελίες περί ανο­μίας και ανασφάλειας, συνεπικουρούμενη από ΜΜΕ που θέλουν να παρουσιάσουν την εικό­να μιας Ελλάδας όπου δεν λειτουργεί τίποτα. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίστασε να πει ότι «ήδη υπάρχουν συνθήκες κατάλυσης του κράτους και παραβίασης ουσιωδών δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους», εκμεταλλευόμενος τις εκκλήσεις αγωνίας των πρυτάνεων για μικροπολιτικούς λόγους. 

Θα ήταν στρουθοκαμηλισμός αν κανείς δεν αναγνώριζε ότι η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από υπο­στηρικτές των κρατούμενων απεργών πείνας αποτελεί αγκάθι για την κυβέρνηση. Αν υπο­λογιστεί δε και η μίνι κρίση που δημιουργή­θηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, τότε το ζήτημα γίνεται πιο σύνθετο. Ο πρωθυπουργός, που δίνει μεγάλη μάχη στο εξωτερικό, καλείται στο εσωτερικό να αντιμετωπίσει ένα γεγονός, που, αν δεν λήξει με άμεση αποχώρηση των καταληψιών, γίνεται αφορμή για πολιτική σπέκουλα από τη συντη­ρητική αντιπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι το ακροατήριο του μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τη μεγά­λη νίκη του κόμματος του έχει διευρυνθεί, πε­ριλαμβάνοντας και πολίτες οι οποίοι δεν είναι ανεκτικοί σε τέτοια γεγονότα. Στον αντίποδα, δεν μπορεί να αγνοήσει ένα συμπαγές πολιτι­κό κομμάτι που τον στήριζε όλα αυτά τα χρό­νια και το οποίο δείχνει ιδεολογικού τύπου ανοχή σε τέτοιου είδους ακτιβισμούς. 

Ο πρωθυπουργός χρειάζεται να ισορροπή­σει με πολιτική μαεστρία. Κάποιοι, μάλιστα, θεωρούν ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί το συ­γκεκριμένο γεγονός για να ξεκαθαρίσει ένα τοπίο που τον κατηγορούν ότι παραμένει θολό για να εκφράζονται περισσότερες τά­σεις. Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, αντιλαμβάνεται με υπευθυνότητα ότι ο ρόλος του ως πρω­θυπουργού αφορά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, χωρίς να αποποιείται στην άσκηση της εξουσίας τις αριστερές του αρχές και την ιδεολογία του. Σύμφωνα με έγκυρες πληρο­φορίες των «Επικαίρων», τείνει ευήκοα ώτα σε όλες τις εισηγήσεις και τις απόψεις για τη δια­χείριση τέτοιων ζητημάτων και εμφανίζεται έτοιμος να πάρει τις σωστές αποφάσεις που δεν θα υπονομεύουν την εικόνα της κυβέρνη­σης και της χώρας, αλλά θα επιβεβαιώνουν τη δυναμική του στάση σε κρίσιμα θέματα. 

Προχωρώντας μπροστά 

Είναι σαφές ότι το επόμενο χρονικό διά­στημα οι επιθέσεις θα ενταθούν, ενώ την ίδια στιγμή θα αποσιωπούνται θετικές δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα από το εξωτερικό, όπως αυτή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκο Μογκερίνι, που, μι­λώντας πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του G-7 στην πόλη Λούμπεκ της Γερμανίας, ανέ­φερε ότι «εάν πέσει ένας, πέφτει όλο το σύστη­μα. Είμαι αρκετά πεπεισμένη γι' αυτό». Όπως επίσης και την αναφορά του επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias, που εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος στις δια­πραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο δε Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δήλωσε από πλευράς του, στο περιθώριο της Συνόδου, ότι δεν πρέπει να γίνονται «εύκολες» κουβέντες για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καλώντας σε σοβαρή αναζήτηση λύσης. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποκρούουν και διαψεύδουν καθημε­ρινά τις ανυπόστατες επιθέσεις, όπως αυτή των Financial Times, περί προετοιμασίας για χρεοκοπία και εκμεταλλεύονται τις σταδια­κές κατακτήσεις, αδιαφορώντας για όλο αυτό το σύστημα που τους πολεμά, αφού είναι πεπεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός γνω­ρίζει πολύ καλά ποιος έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.  

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-16/04-22/04/15) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger