Αρχική » » Σοκ! Οι συνεχείς περικοπές στέλνουν τα στελέχη στις Λέσχες για φαγητό.

Σοκ! Οι συνεχείς περικοπές στέλνουν τα στελέχη στις Λέσχες για φαγητό.


Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τις συνεχείς μειώσεις των μισθών που έχουν υποστεί στα χρόνια των μνημονίων επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, παρότι δεν είναι υπηρεσία, σπεύδουν στις Λέσχες για το μεσημεριανό, ενώ παίρνουν φαγητό και για τα υπόλοιπα μέ­λη της οικογένειάς τους. Οι χαμηλές τιμές αποτελούν δέλεαρ, ή, μάλλον, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, ανάγκη πλέον. 

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα διατυπώνονται αιτήματα όπως οι λέσχες να διαθέτουν ακόμη περισσότερες... μερίδες φα­γητού, προκειμένου να καλύπτονται οι ολοένα και περισσότε­ρες ανάγκες. Επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται από τους χαμηλόβαθμους και τους οικογενει­άρχες, που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά μέτρα. Ανταποκρινόμενη στην κρίση, και προς διευκόλυνση των ένστολων, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης ανακοίνωσε τη λειτουργία στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης της λέσχης, για όλους τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους λιμενικούς και τους στρατιωτικούς, με κόστος 3 ευρώ ανά γεύμα σε πακέτο. Σύντομα θα μπορεί να λειτουργήσει και το εστιατόριό τους με την ίδια τιμή. 

Στην ανακοίνωσή της, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνο­μικών Ξάνθης αναφέρει πως, «έχοντας επίγνωση των προ­βλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα, καθώς και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Έλληνας αστυ­νομικός, και με επίγνωση ότι επί σειρά ετών παρέμεναν ανεκ­μετάλλευτοι πλήρως λειτουργικοί χώροι της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, σας γνωρίζουμε ότι τέθηκε σε λει­τουργία, για τη σίτιση των αστυνομικών που υπηρετούν στη Δ.Α. Ξάνθης, αλλά και του υπολοίπου ένστολου προσωπικού (Λιμενικοί - Πυροσβέστες - Στρατιωτικοί) που υπηρετούν στην περιφέρεια της Ξάνθης, λέσχη και εστιατόριο». 

Είναι σίγουρα θετική η κίνηση αυτή. Ωστόσο, η Πολιτεία θα πρέπει να «σκύψει» πάνω από τα προβλήματα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και να δώσει ουσιαστικές λύσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών που εγγυώνται την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger