Αρχική » » «Ο,ΤΊ ΠΗΡΑΤΕ ΠΗΡΑΤΕ»

«Ο,ΤΊ ΠΗΡΑΤΕ ΠΗΡΑΤΕ»


Εκτός πραγματικότητας όσοι ήλπιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε κάτι για τις αδικίες στους στρατιωτικούς. 

Από τον
Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Οι στρατιωτικοί ούτε εί­ναι ούτε θα γίνουν ποτέ εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό όχι γιατί οι ίδιοι μπορεί να θέλουν ή να μη θέλουν. Γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλει. Όπως ακριβώς θεωρεί την αμυντική προετοιμασία μια περιττή λειτουργία του κράτους, κατά τον ίδιο τρόπο δεν βλέπει κανέναν λόγο να στηρίζει τα στελέχη που την υπηρετούν. 

Όσοι, λοιπόν, ήλπιζαν ότι η σημερινή κυβέρ­νηση θα έκανε κάτι για την άρση των εις βάρος τους αδικιών... μάλλον ζούσαν μακράν της πραγματικότητας . 

Είναι γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύ­νης Πάνος Καμμένος κάνει ό,τι μπορεί, μια και ο ίδιος αγαπά πραγματικά τον Στρατό και έχει ένα ειλικρινές ενδιαφέρον και για την αμυντική θω­ράκιση της χώρας και για τους ανθρώπους που -όχι απλώς εργάζονται- δίνουν την ψυχή τους για αυτήν. Δεν παύει όμως να είναι ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος μάλιστα ελάχιστη επιρροή μπορεί να έχει στα ζητήματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτοί που την ελέγ­χουν είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ήδη έδωσαν το μήνυμα τους στους στρατιωτι­κούς: «Ο,τι πήρατε πήρατε...» 

Αυτό είναι το νόημα του εγγράφου της Διευθύνσεως Εισοδηματικής Πολιτικής του υπουρ­γείου Οικονομικών (αριθμός πρωτοκόλλου 2/17317/ΔΕΠ/12/3/2015), διά του οποίου υπο­στηρίζει απέναντι στο Συμβούλιο της Επικρα­τείας ότι η αύξηση την οποία πήραν οι στρατι­ωτικοί (περίπου το 50% αυτών που παρανόμως τους αφαιρέθηκε) είναι αρκετή και δεν υπάρχει περιθώριο να επεκταθεί άλλο. 

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Το μέγεθος της χορηγηθείσας αύξησης καθορίστη­κε από τα δημοσιονομικά περιθώρια και την ανάγκη επιτεύξεως των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί για το έτος 2014 αλλά και τα επόμενα οικ. έτη...». 

Παρακάτω, δε, εμμένει ότι η απόφαση του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών καλύπτεται με τα ψίχουλα που δόθηκαν: «Η ως άνω αύξηση των αποδοχών δεν έρχεται σε αντίθεση με το "δεδικασμένο" της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών». 

Το πνεύμα των συντακτών αυτού του εγγρά­φου είναι ξεκάθαρο και απηχεί όχι μόνον τις πα­ρωπίδες της δημόσιας υπηρεσίας που δεν θέλει να γνωρίζει την ιδιαιτερότητα της αποστολής των στρατιωτικών, αλλά και τις αντιλήψεις των νέων της πολιτικών προϊσταμένων. Και δυστυχώς αυτοί έχουν «και το πεπόνι και το μαχαίρι». 

Και δεν δείχνουν καμία διάθεση να το εκχωρή­σουν στον κ. Καμμένο. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/04/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger