Αρχική » » Απόστρατοι: Αλαλούμ και με τις συντάξεις...

Απόστρατοι: Αλαλούμ και με τις συντάξεις...


Μάρτιο και Απρίλιο είδαν τις απολαβές τους να έχουν «κουρευτεί». 

Άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη για τους αποστράτους, που μάλλον βιάστηκαν να ελπίσουν ότι τα χειρότερα είναι παρελθόν. Πολλοί είδαν τις συντάξεις τους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο να «κουρεύονται» και με δεδομένο πως, ήδη, τα ποσά που λαμβάνουν αντιστοιχούν σε φιλοδώρημα, η περικοπή δεν πέρασε απαρατήρητη. 

Η μείωση δικαιολογήθηκε ως παρακράτηση «αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού», κάτι που ...
σύμφωνα με τις τρεις ΕΑΑ έχει να κάνει με το ότι κάποιοι που επέλεξαν να μην πάρουν τρίμηνες αποδοχές (ή και μερικοί που πήραν τρίμηνες και καθυστέρησε η «μισθολογική» ενημέρωση), επειδή προκαταβάλλεται ο μισθός, έλα­βαν «διπλές αποδοχές» και ως εν ενεργεία και ως απόστρατοι. Αυτή η περίπτωση, όμως, είναι η καλή εκδοχή, καθώς, όπως σημειώνουν οι τρεις Ενώσεις: «Σε πολλές περιπτώσεις, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοήθειας των Μετοχικών Ταμείων (ΕΛΟΑ) προέβησαν στη σχε­τική παρακράτηση κατά την καταβολή του εφάπαξ βοη­θήματος (κατόπιν σχετικής αποστολής στο Ταμείο της βεβαιώσεως οφειλής). 

Εάν, για τις περιπτώσεις αυτές, υπήρξε και εκ των υστέρων “διπλή” παρακράτηση του συγκεκριμένου ποσού στις συντάξεις Μαρτίου - Απριλί­ου, θα πρέπει οι συνάδελφοι να επιζητήσουν την επι­στροφή του», σημειώνουν οι ΕΑΑ. Κάτι που είναι σαφές πως σημαίνει ατελείωτη ταλαιπωρία, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που οι αρμόδιοι φορείς μισθοδο­σίας των Γενικών Επιτελείων απέστειλαν τις σχετικές (αρνητικές) βεβαιώσεις εκκαθάρισης στο ΓΛΚ, που προέβη στη σχετική παρακράτηση! 

«Ηλεκτρικό ψαλίδι» 

Παράλληλα, συνεχίζεται το ανηλεές «χαράτσωμα» των αποστράτων, καθώς -όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι με επιστολή τους στους κ.κ. Βαρουφάκη, Κουρουμπλή και Καμμένο- χάνουν από 40 έως 100 ευρώ εξαιτίας του ότι πληρώνουν Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιού­χων επί του μεικτού ποσού της σύνταξής τους, πριν δη­λαδή τις κρατήσεις-εισφορές-μειώσεις των νόμων 4002/11, 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012, 3986/2011. Την ίδια πρακτική ακολουθεί το ΓΛΚ όσον αφορά τον υπολογισμό της κράτησης υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, καταγγέλλουν οι απόστρατοι και ζη­τούν λύση. 

Κώστας Αιτίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-25/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger