Αρχική » » Διορθώστε την αδικία

Διορθώστε την αδικία


Από τον 
Ανέστη Τσουκαράκη* 

Φαίνεται ότι ο χρόνος κυλά­ει δραματικά, ασφυκτι­κά και βασανιστικά, και τα προβλήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν με μικρές ασήμαντες πα­ρεμβάσεις διαιωνίζονται και μεταφέρονται «από τον Αννα στον Καϊάφα» με ρητορικές ενέργειες που δεν παράγουν κανέναν απολύτως αποτέλεσμα. 

0 λόγος γίνεται για τους στρατιωτικούς και τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας που κατετάγησαν...
τα έτη 1990-1992, τη βίαιη αποκοπή τους από το καθεστώς των «παλαιών» ασφαλισμένων και την εν μιά νυκτί προσαρμογή τους, φορτώνοντάς τους επιπλέον 10 έτη, στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς που καθιέρωσε ο νέος Νόμος 3865/2010. Και ας σημειωθεί εδώ ότι αυτό συνέβη μόνο στους εν λόγω εργαζομένους (στρατιωτικούς και υπηρετούντες στα Σ.Α.) και όχι στους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, οι οποίοι μέχρι και σήμερα αντιμε­τωπίζονται (οι του 1990-1992) ως «παλαιοί» ασφα­λισμένοι (ακόμη και από το ΙΚΑ). 

Από τη θέσπιση και εφαρμογή του ανωτέρω νέου νόμου, το έτος 2010 μέχρι και σήμερα, η Πανελλή­νια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέδειξε την αδικία που δημιουργήθηκε στους υπόψη συ­ναδέλφους μας, και ζήτησε από τις εκάστοτε πολι­τικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την άμεση παρέμβασή τους και τη θεραπεία της. Φαίνεται όμως ότι υπήρ­χε πλήρης κώφωση και επικράτησε η ρητορική τού στιλ «άσε να περάσει ο χρόνος, δεν μπορούμε να αλ­λάξουμε αμέσως κάτι που φτιάξαμε τώρα», και, ιδίως το 2013 και 2016, «δεν μας αφήνει η τρόικα». 

Προφανώς η υπόψη επιχειρηματολογία λει­τούργησε ως άλλοθι της αδυναμίας των πολιτικών να θεραπεύσουν την αδικία που οι ίδιοι δημιούργη­σαν για να μην κλονιστεί η αξιοπιστία κάποιων. Και ενώ προεκλογικά έγιναν κάποιες επικοινωνιακές κινήσεις επίλυσης του προβλήματος, εντούτοις το πρόβλημα παρέμεινε άλυτο και τροφή πολιτικής αντιπαράθεσης, με τα ίδια τα στελέχη να βρίσκονται εγκλωβισμένα. 

Η ΠΟΕΣ διατηρεί ψηλά στη διεκδικητική ατζέντα της το εν λόγω θέμα και ευελπιστεί ότι η νέα, φρέσκια και φερόμενη ως ανατρεπτική (με την έννοια της διαφορετικής πολιτικής διαχείρισης των μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων) πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα επιλύσει σύντομα (με την ελπίδα μέ­σα στο 2015, που συμπληρώνονται τα απαιτούμενα ώριμα συνταξιοδοτικά έτη) το ζήτημα που προέκυψε, υλοποιώντας τις όποιες προεκλογικές και ιδεολογι­κές δεσμεύσεις της. 

Η ΠΟΕΣ θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και, μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος προσαρμογής, θα μπορεί (δικαιούται, άλλωστε) να ασκήσει κριτική, και μάλιστα αυστηρή, σε όποιον δεν αποδεσμεύεται από δεσμά που ίσως βρίσκονται στο παρασκήνιο. 

* Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ), Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger