Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 02 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 02 Μαΐου 2015


Την πρώτη επίσκεψη Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο στρα­τηγός RASHAD MAHMOOD, ανταπο­δίδοντας προηγηθείσα επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Στη συνάντηση των δύο αρχηγών στο γραφείο του Έλληνα Αρχηγού συζητήθηκαν θέματα αμοι­βαίου ενδιαφέροντος, όπως η στενή συνεργασία των Στρατιωτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των δύο χωρών, στοιχείο πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους, ενώ δόθηκε και επίσημη πρόσκληση προς τον Έλληνα Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη να επισκεφθεί συντόμως το Πακιστάν, για διερεύνηση στενότερων επαφών των στρατών των δύο χωρών. 

Επίσης κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Πακι­στανός αρχηγός επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης ...Ναυτι­κής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα και το Κέντρο Εκπαίδευ­σης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι. 

Ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Βαΐτσης, υποδέχθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ), στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, τον κ. Patrick Ky, διευθυντή του European Aviation Safety Agency (EASA) και τον κ. Ηλία Μαραγκάκη, External Communication Officer του EASA, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή των 112 ΠΜ και 355 ΜΤΜ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ασφάλειας πτήσεων στην περιοχή του FIR Αθηνών, κάτι που ενδιαφέ­ρει ιδιαιτέρως την Ελλάδα, λόγω της κατ' εξακολούθηση παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο στον προαναφερθέντα τομέα. 

Αντιπροσωπεία μαθητών της Σχο­λής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), συνοδευόμενη από τον διευ­θυντή Επιχειρήσεων και Προσωπικού της ΣΙ, σμήναρχο (I) Γεώργιο Σπανάκη και τον υποδιοικητή της ΣΤΥΑ, σμή­ναρχο (ΜΑ) Ιωάννη Ρούγκο, επισκέ­φθηκε τα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο του προγράμματος προσκυνηματικών επισκέψεων σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών σε κωμοπόλεις και χωριά που υπέστη­σαν ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. 

Το διάστημα 27-30 Απριλίου, στο πλαίσιο της ετήσιας προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης του στόλου, διεξήχθη στην περιοχή Μυρτώου πελάγους η άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/15» με συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, ελικοπτέρων και ομάδων βατραχανθρώπων της ΔΥΚ. Παράλληλα, μονάδες της ασκή­σεως συμμετείχαν και στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015» της ΠΑ. Στο πλαίσιο της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/15» ο Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευ­άγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επέβη στη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ», συ­νοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, και παρακολούθησε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης καθώς και πυρά πλοίων στο Πεδίο Βολής Καράβια. 

(ΚΑΡΦΙ-02/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger