Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 08 Μαΐου 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 08 Μαΐου 2015


Ο Νίκος Τόσκας, πέραν του ότι ήταν ένας άριστος αξιω­ματικός, δίδαξε ήθος, και η συμπεριφορά του χαρακτη­ριζόταν πάντα από σεμνό­τητα. Ακόμη και όταν έγινε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη, παραιτήθηκε όταν οι αρχές και οι αξίες του ήρθαν σε σύγκρουση με τις διώ­ξεις της στρατιωτικής ηγεσίας τις οποίες αποφάσισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, η μετάβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο Αίγιο με ελικόπτε­ρο ήταν ένα μεγάλο φάουλ. 

Όφειλε ο κ. Τόσκας να διαφυλάξει αυτά που με κόπο έχτισε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα μπούμε εμείς στη... λογική αν η κυβέρνηση δέχεται «χτυπή­ματα» από συμφέροντα. Δεν μας αφορά. Σχολιάζουμε μόνο την εικόνα. Και αυτή η εικόνα, με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προσγειωμένο σε ένα γήπεδο ποδοσφαί­ρου και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας μπροστά από αυτό να ανταλλάσσει χειραψίες, προκαλεί το κοινό αίσθημα. Η απόσταση για το Αίγιο είναι μόλις δύο ώρες από το Πεντάγωνο. Το επείγον της μετάβασης καταρρίπτεται από τα δεδο­μένα. 

Μαθαίνουμε πως το κυνήγι για τον εντοπισμό αυτών που έστησαν ή επιχείρησαν να στήσουν κομπίνα, προσποι­ούμενοι ή οικειοποιούμενοι την ιδιότητα του στρατιωτικού, και αφού προσέγγιζαν οπλίτες, τους υπόσχονταν ευνοϊκές μεταθέσεις με οικονομικά ανταλλάγματα, συνεχίζεται. Την υπόθε­ση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες εισαγγε­λικές Αρχές, αλλά χωρίς αποτελέσματα έως τώρα. Να σημειωθεί ότι κάθε φορά που δυσκολεύει το σύστημα των μεταθέ­σεων ανθίζουν κάτι τέτοια φιντάνια. Κα­λό είναι στο ΓΕΣ να έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους. 

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα. Οι Τούρκοι δημιούργησαν στα παράλια μέχρι και σχολές εκπαίδευσης παράνομων μεταναστών με μάθημα διδασκαλίας τρόπους για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Δάσκα­λοι οι δουλέμποροι, με εξάσκη­ση στο πώς θα τρυπήσουν τη φουσκωτή βάρκα οι παρά­νομοι μετανάστες όταν μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να τους σώσουν τα στε­λέχη του Λιμενικού Σώματος. Η ταρίφα για τα μαθήματα κυ­μαίνεται από 500 έως 1.000 ευρώ το κεφάλι. 

ΑΣΚΗΣΗ αποτροπής εχθρικής απειλής και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας των νησιών του αν. Αιγαίου πραγματοποίησαν χτες οι Εν. Δυνάμεις με την ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» και των συστημάτων αεράμυνας. Είναι ο δεύτερος «Πυρ­πολητής» επί των ημερών Καμμέ­νου, ο δε υπουργός παρακολούθησε και τις δύο ασκήσεις από κοντά. 

Λάβρος κατά του Στ. Θεοδωράκη για την υπόθεση στον Εχίνο ο επίτιμος Α/ΓΈΣ Φρ. Φραγκούλης. «Απορώ πως τέτοια πράγματα ακούστηκαν από Έλληνα εκλεγμένο στη Βουλή. Δεν θέ­λω να πιστέψω άτι εξυπηρετεί ηθελημέ­να ξένες δυνάμεις και υπονόμευσε εν γνώσει του την ειρήνη μεταξύ χρι­στιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων» ανέφερε. 

Φοβερή «μπίζνα». Μήπως όμως και η ηγεσία του υπουρ­γείου Ναυτιλίας και του Λιμε­νικού Σώματος πρέπει να ερευνήσει λίγο το θέμα αυτό και στις εδώ ακτές, γιατί ακούγεται ότι κάποιοι κάνουν τα «στραβά μά­τια»; Είναι άδικο να σπιλώνεται το Σώμα του Λιμενικού και όλα τα στελέχη που δίνουν καθημερινά αγώνα να αποτρέψουν την εισροή μεταναστών στο Αιγαίο για μεμονωμένες περιπτώσεις. Μόνο το τρι­ήμερο της Πρωτομαγιάς, 2.200 μετανάστες πέρασαν στα ελληνικά νησιά. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματι­κών Πυροσβεστικής, Γιάννης Σταμούλης, προειδοποίησε πως το προσωπικό δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των πυρ­καγιών, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήμα­τα και με τα οχήματα και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, λόγω της ελλιπούς συντήρη­σης τους ή της έλλειψης καυσίμων. Επειδή ο Μάιος έχει μπει με υψηλές θερμοκρασί­ες, καλό είναι οι αρμόδιοι να «τρέξουν» για την πρόληψη πριν είναι αργά... 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/05/2015) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger