Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 09 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 09 Μαΐου 2015


Το θέμα των συνεργασιών των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών με τον κρατικό κολοσσό της αντίστοιχης κι­νεζικής βιομηχανίας SASTIN είχε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντή­θηκε με τον αντιπρόεδρο της Zhanq Jianhua). Τον αντιπρόεδρο της SASTIN συνόδευε αντιπροσωπεία της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας «China North Industriew Corp» (NORINCO). Με τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας εί­χε συναντηθεί σε «συνάντηση εργασίας» στο γραφείο του και ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, μαζί με τον γενικό γραμ­ματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη και υπηρεσιακούς πα­ράγοντες του υπουργείου. 

Στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού, στη Νέα Πέραμο Αττικής, πραγματοποιήθηκε το... 3ο Διεθνές Συνέδριο στις τεχνολογικές τά­σεις και εφαρμογές στο Πυροβολικό και τη στρατιωτική επιστήμη. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η εξέταση των δυνατοτήτων ενσωματώ­σεως των ευρημάτων της μοντέρνας επιστη­μονικής έρευνας στα διάφορα πεδία των στρατιωτικών τεχνολογικών και επιχειρησιακών εφαρμογών στις ανά­γκες του Όπλου του Πυροβολικού αλλά και όλων των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς γενικότερα. Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο αφορούσαν αντικείμενα των εφαρμοσμένων μαθηματικών, της ρομποτικής, της γεωπληροφορικής και της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών με έμφαση στην εφαρμογή των επιστημών αυτών, στη στρατιωτική τέχνη. Στο συνέδριο ανα­πτύχθηκαν 70 θέματα σε 16 ενότητες με τη συμμετοχή 250 συνέδρων από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και αντιπροσωπεία αξιωματικών από τη Ρωσία, καθώς και οι ακόλουθοι Αμύνης των ΗΠΑ, Αλβανίας, Ηνωμένου Βασίλειου, Ιράν και Τουρκίας. 

Ρίψη αλεξιπτωτιστών με εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως πραγματοποιή­θηκε στον χώρο του κρατικού αερολι-μένος Αλεξανδρουπόλεως «Δημό­κριτος». Τα άλματα πραγματοποιήθη­καν από μεταφορικό αεροσκάφος C-130Η της 356 ΜΤΜ. Την εκδήλωση παρακο­λούθησαν μαθητές σχολείων της περιοχής του Έβρου. 

Παράλληλη επίσκεψη σπουδαστών της ΣΝΔ και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωμα­τικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πραγματοποιήθηκε σε Δίστομο και Καλάβρυτα, στο πλαίσιο αποτίσεως φόρου τιμής στα θύματα του Β' ΠΠ, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στη διάρκεια της επι­σκέψεως στο Δίστομο, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μαυσωλείο Διστόμου και ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Να­ζισμού. Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της επισκέψεως στα Καλάβρυτα, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Θυσίας και Ολοκαυτώματος και ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 

(ΚΑΡΦΙ-09/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger