Αρχική » » ΑΛΤ! της 10 Μαΐου 2015

ΑΛΤ! της 10 Μαΐου 2015


ΑΚΟΜΗ μια στρατηγική ήττα έρχεται να προστεθεί στη μακρύ σειρά αποτυχιών της ευρωπαϊκής προσπάθειας για την από κοινού ανάπτυξη αεροπλά­νων υψηλής τεχνολογίας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμι­ράτα, μετά μια μακρά περίοδο αξιολογήσεων και αφού απέρριψαν το Eurofighter Typhoon, προϊόν συνεργασίας των αεροπορικών βιο­μηχανιών Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου, προχωρούν στην επιλογή του γαλλικού Rafale. Πριν από λίγα χρό­νια η Ινδία είχε ακολουθή­σει την ίδια οδό, επιλέγο­ντας το Rafale αντί του Eurofighter, το οποίο 10 χρόνια πριν είχε αποτύχει να πλασαριστεί στην Ελλά­δα Και ήδη οι κατασκευάστριες χώρες απορρίπτουν κάθε σκέψη να συνεχίσουν το πρόγραμμα... 

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για την Ελλάδα είναι ότι με την απόκτηση των Rafale τα ΗΑΕ θα θέσουν εκτός υπηρεσίας τα περί­που 60 Mirage 2000-9 που διαθέτουν. Αεροπλάνα πο­λύ συναφή με τα Mirage 2000-S της δικής μας Πο­λεμικής Αεροπορίας. Αν και ακόμη το ΓΕΑ δεν έχει δημοσιοποιήσει την ύπαρ­ξη ενδιαφέροντος γι’ αυτά, ίσως αποτελούν μια λύση για τη διατήρηση των ορο­φών που χρειαζόμαστε σε μαχητικά. Και προφανώς θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε σε μάλ­λον συμφέρουσες τιμές. 

ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΝ να πουν πού πήγαν να μιλήσουν; Ο λόγος για τον υπουργό και τον αναπλη­ρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης. Οι κ. Καμμένος (φωτό) και Ήσυχος ανακοί­νωσαν ότι μίλησαν «στο ετήσιο συνέδριο άμυνας και ασφάλειας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου». Ποιο ήταν αυτό το συνέδριο; Η γνωστή και επιτυχημένη Exposec Defensworld, την οποία συνδιοργανώνει το επιμελητήριο. Γιατί άραγε δεν τη λένε με το όνομά της; 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger