Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 16 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 16 Μαΐου 2015


Επίσκεψη στην επιχειρησιακή «καρδιά» της ΠΑ, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα πραγματοποίησε ο αρχη­γός Στόλου αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης τον οποίο υποδέχτηκε ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρηστός Χριστοδού­λου. η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης των διοικήσεων Μειζόνων Σχηματισμών και στη διάρκεια της ο ναύαρχος Γιακουμάκης ενημερώθηκε για την αποστολή το έργο και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της τακτικής Αεροπορίας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Εθνικό «Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων <ΕΚΑΕ>. 

Σεμινάριο με θέμα «Basics for Crisis Management Operations» πραγματοποιήθηκε στο... Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (I) Νικόλαος Σιαλμάς», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Military Erasmus». Στο σεμινάριο αυτό συμ­μετείχαν σπουδαστές των σχολών Ικάρων, Ευελπίδων και Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και σπουδαστών από ξένες Ευρωπαϊκές Ακαδημίες, γεγονός που πιστοποιεί την ουσια­στική αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Την τελε­τή έναρξης του πενθήμερης διάρκειας σεμιναρίου κήρυξε ο διοικητής της Σχολής Ικάρων, υποπτέραρχος (I) Παντελής Σαπαντζόγλου. 

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτρο­πής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα στην Κρήτη επισκέφτηκαν ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Ιρλανδός ομόλογός του, αντιστράτηγος Conor Ο' Boyle, ο οποίος επισκέφτηκε επισήμως την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της επίσκε­ψης, ενημερώθηκαν για το έργο, τις υποδομές και τις δυνα­τότητες του Κέντρου και παρακολούθησαν σειρά εκπαιδευ­τικών δραστηριοτήτων που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Επιπρό­σθετα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιχειρησιακή εκπαίδευση εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «ΡΗΟΕΝΙΧ EXPRESS 2015» που διεξάγεται στο ΚΕΝΑΠ και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, από 11 έως 25 Μαΐου 2015. 

Διακλαδική σύνθεση θα έχουν οι δύο μο­νάδες κατασκευών που θα λειτουργούν ως οι νέου «τύπου ΜΟΜΑ» των Ενόπλων Δυ­νάμεων, οι οποίες θα φέρουν τις τιμητικές ονομασίες «Η Κυρά της Ρω» και «Η Κυρά των Μαρασίων». Το πρώτο έργο της ΔΙΔΕΡΓΏΝ έχει ανατεθεί ήδη στην πρώτη από αυ­τές θα αφορά τμήμα μήκους περίπου 50 μέ­τρων στην Ικαρία, σε επίκαιρο σημείο στρατηγικής σημασίας. 

(ΚΑΡΦΙ-16/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger