Αρχική » » ΑΛΤ! της 17 Μαΐου 2015

ΑΛΤ! της 17 Μαΐου 2015


► ΠΟΣΟΙ άραγε θυ­μούνται τον ήρωα της Κύπρου υποπλοίαρχο Ελ. Τσομάκη (φωτό); Αυ­τόν που βγήκε με μια τορ­πιλάκατο απέναντι σε ολόκληρο τον τουρκικό στόλο και που «έπεσε» σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους εισβολείς; Η προτο­μή βρίσκεται μπροστά στο Ναυτικό Μουσείο στον Πειραιά. Μόνο που, όπως είναι εκτεθειμένη (φωτο­γραφία), «κάποιοι» έσπα­σαν τη μαρμάρινη πλάκα του βάθρου για να αρπά­ξουν τα μπρούντζινα γράμματα που υπήρχαν. 

Εξίσου εκτεθειμένα είναι και άλλα εκθέματα, όπως ο πύργος του παλιού «Παπανικολής», πυροβόλα,... τορπιλοσωλήνες κ.λ.π. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν κι αυτά στο στόχαστρο. Αν δεν μπορεί να τα προστατεύσει το μουσείο, επιβάλλεται να το κάνει το Πολεμικό Ναυτικό, που έχει και συ­νεργεία και μέσα για να τα περιφράξει. 

► ΕΙΝΑΙ ανθρωπιστικό καθήκον να συμπαριστάμεθα σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στην οικογένειά του. Μια αίσθη­ση μέτρου όμως είναι απα­ραίτητη παντού. Διότι, όταν πρόκειται για τη στρατιωτική ηγεσία και τον πολιτικό της προϊστά­μενο, η υπέρβαση των εσκαμμένων μπορεί να οδηγεί σε σκέψεις ότι ξε­φεύγουμε από την ανθρωπιστική συμπαράσταση και περνάμε σε πιο ιδιοτελή κίνητρα. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger