Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 23 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 23 Μαΐου 2015


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυχτερινή Αστραπή 2015» η οποία διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων «Ψηλός Σταλός», στον Νομό Έβρου, παρου­σία του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου, ΓΕΣ αντιστρατήγου Β. Τελλίδη, ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση και ΑΤΑ αντιπτεράρχου (I) Χρήστου Χριστοδούλου. Η άσκηση ήταν νυχτερινή και πραγματοποιήθηκε από μονάδες της ΧΙΙ Μηχανοκί­νητης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ στη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν βολές με πραγματικά πυρομαχικά από αεροσκάφη F-16 Block 50 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.... 

Τις εγκαταστάσεις της Στρατολογίας στο Ρουφ επισκέφθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχος. Στη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για το έργο που συντελείται και τα προβλήματα που υπάρχουν. Περιηγήθηκε τους χώρους και μίλησε στη Σχολή Στρατολογικού Σώματος - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων. Επίσης επισκέφθηκε τους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού Στρατολογικών Υπηρεσιών Νομού Αττικής, όπου παρακολούθησε από κοντά τις διαδικασίες. Η Στρατολογία έχει περάσει πλέον σε πλήρη ψηφιοποίηση και γι' αυτόν τον λόγο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αναμένει την ακόμα μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις. 

Πραγματοποιήθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βά­ση Τανάγρας, παρουσία του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτεράρχου (I) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της ιστορικής 114 Πτέρυγας Μάχης, από τον ταξίαρχο (I) Αθανάσιο Σαββόπουλο στον σμήναρχο (I) Αθανάσιο Γκανά, ως τότε υποδιοικητή της Μονάδας. Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες αξιω­ματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμά­των Ασφαλείας, διατελέσαντες διοικητές της 114ΠΜ, απόστρατοι αξιωματικοί της ΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι των το­πικών πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών. 

Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ και με τη στήριξη του ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου πραγματοποιούνται το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 δύο αθλητικές δραστηριότητες ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής θωράκισης. Στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Μαΐου διεξάγεται ο ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπί­δας», με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός». Η δεύ­τερη εκδήλωση θα γίνει στο μαρτυρικό Δίστομο, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 («31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου»), με διοργανωτές τον Δήμο Διστόμου και το ΥΠΕΘΑ, μέσω του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων). 

(ΚΑΡΦΙ-23/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger