Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 29 Μαι 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 29 Μαι 2015


Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των σπουδαστών της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος (1) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε τη Σχολή στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της υποστράτηγος Νικόλαος Ράμμος. Ο αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία και δέχθηκε ερωτήσεις από τους σπουδαστές, κυρίως σε θέματα που αφορούν στην Π.Α. Δύο ημέρες νωρίτερα, την ΑΔΙΣΠΟ επισκέφτηκε και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Χριστοδούλου. 

Τα πτυχία στους αποφοίτους του 181ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΥΚΤ) επέδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος ...Καμμένος, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθη­κε στη ΔΥΚ, στο Σκαραμαγκά. Ο κ. Κομμένος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Α/ΓΕΝ και «Βά­τραχο» αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στη σύντομη ομιλία του μάλιστα, αφού χαρακτήρισε τους Έλληνες βατραχανθρώπους ως την «καλύτερη επίλεκτη ομάδα του συνόλου της Συμμαχίας και εκτός Συμμαχίας», τόνισε ότι συντόμως στη νήσο Φλέβες θα τοποθετηθεί η προτομή του αείμνηστου αντιναυάρχου ε.α. Ντάνυ Θεοφανίδη, του «Πατριάρχη» των Ελλήνων βατραχανθρώπων, τον οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε ως «ένα μεγά­λο βατράχι». Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρ­χος Γεώργιος Γιακουμάκης, και άλλοι. 

Την έδρα της 350ης Πτέρυγας Κατευθυνομένων Βλημάτων στην Αεροπορική Βάση του Σέδες στη Θεσ­σαλονίκη επισκέφτηκε ο αρχηγός Τα­κτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Χριστοδούλου. Τον Α/ΤΑ υποδέχθηκε ο διοικητής της 350 ΠΚΒ, σμήναρχος (I) Στέφανος Κομιανός. Κατά τη δι­άρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της μονάδας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα περιλαμβάνει στη δύ­ναμή της έξι μοίρες Κ/Β Patriot, αμερικανικής κατασκευής, καθώς και μία μοίρα εξοπλισμένη με τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα S-300 και Τοr-Μ1. 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού του Μαΐου του 1973 στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ Βέλος» στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ως εκπρό­σωπος της κυβέρνησης, ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγ­γελος Αποστολάκης, Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι)Χρήστος Βαΐτσης, καθώς και ο Αναπληρωτής ΥΝΑ Θ. Δρίτσας. Στην ομιλία του ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των νοημάτων του Κινήματος του Ναυτικού κατά της Δικτατορίας. 

(ΚΑΡΦΙ-29/05/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger