Αρχική » » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 30 Απρ 2015

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ της 30 Απρ 2015


Στην εκδήλωση που πραγμα­τοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπου προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τις θηριωδίες των ναζί, παρέστησαν περισσότεροι από 50 πρέσβεις ή αντιπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Αθήνα. Η απουσία ωστόσο του Γερμανού πρέσβη προκάλεσε αίσθη­ση και σχολιάστηκε αρνητικά. Ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αφού επισήμανε πώς ο ελληνικός με τον γερμανικό λαό δεν έχουν να χωρίσουν τί­ποτα, στάθηκε στη μη παρουσία του Γερ­μανού πρεσβευτή. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνι­κής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, που ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης...
της εκδήλωσης με τη Διακομματική Επι­τροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, είχε τηλε­φωνήσει δύο φορές στον πρέσβη, θεω­ρώντας πως το να δώσει το «παρών» θα συνιστούσε μήνυμα πώς το ζήτημα των επανορθώσεων δεν πρέπει να θεωρείται ότι τραυματίζει τις διμερείς σχέσεις. Τε­λικώς, παρέστη εκπρόσωπος της Γερμα­νικής Πρεσβείας. Η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου δεν έδωσε συνέχεια, αφού θεωρεί επιτυχή την εκδήλωση, αλλά... κα­τέγραψε το περιστατικό. 

Διακρίνουμε κάποια στοχευμένα «χτυπήματα» στον αρ­χηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευ­άγγελο Αποστολάκη, για το πρόγραμμα εκσυγχρονι­σμού των αεροσκαφών ναυτικής συνερ­γασίας, λες και είναι αυτός που αποφασί­ζει πότε, και αν, θα εγκριθεί μία προμή­θεια. Σαφώς εισηγείται στο Ναυτικό Συμ­βούλιο, στο οποίο προΐστατο και έχει ιδία άποψη, η οποία εδράζεται στις επιχειρη­σιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτι­κού. Και αυτές εξυπηρετεί η αναβάθμιση των Ρ-3Β, όπως προκύπτει από το ιστορι­κό του προγράμματος (όπως παρουσιά­στηκε εκτενώς στην προηγούμενη έκδο­ση), αλλά και κρίθηκε πως είναι και η πλέ­ον συμφέρουσα, από οικονομικής πλευ­ράς, λύση. 

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ βουλευτής Βόλφγκανγκ Γκέρκε και αντιπρόεδρος του κόμματος της Αριστε­ράς (φωτό) ζήτησε και μετέβη στη Διεύθυνση Ιστο­ρίας Στρατού για να διαβάσει τα αρχεία με τις θηριωδίες που διέπραξε η Βέρμαχτ στην Ελλάδα. Καλό θα ήταν να μετα­φέρει τις εικόνες που είδε στον Σόιμπλε, ο οποίος θεωρεί λήξαν το θέ­μα των γερμανικών επανορθώσεων. 

Στα πυρά που δέχεται για το ίδιο θέμα απάντησε εμμέσως ο Πάνος Καμμένος, αναφέροντας σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ότι «εκπεφρασμένη βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας απο­τελεί ο έλεγχος όλων των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στα οποία υφίσταται υποψία για σκάνδαλα οιασδή­ποτε μορφής». Στο ίδιο έγγραφο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει πως αποτε­λεί «πρωταρχικό πατρι­ωτικό καθήκον ο σε­βασμός στα χρήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος, σε συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, προ­σφέρει αγόγγυστα από το υστέρημά του για την ενίσχυση και την υποστήριξη της άμυνας της πατρίδας». 

Μετά την αεροπορική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον «Ηνίοχο» και την πτήση σε σχηματισμό COMAO των αρχηγών ΓΈΑ των δυο χωρών στην ευαίσθητη, λόγω Τουρκίας, περιοχή του Καστελόριζου, ελληνικά μαχητικά ετοι­μάζονται να απογειωθούν με κατεύ­θυνση την Αίγυπτο. Στρατηγικές συμμαχίες με… τα φτερά της Πολ. Αεροπορίας. 

Έστω και με καθυστέρηση αντιλήφθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας πως τα κύματα των μεταναστών δεν μπο­ρούν να αντιμετωπιστούν με το προσωπικό και τα μέσα που υπάρχουν στα νησιά του Αι­γαίου, και ιδίως σε αυτά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση απέναντι από τα τουρκικά πα­ράλια, και οι δουλέ­μποροι εκτελούν συνε­χή δρομολόγια κάνο­ντας «εμπόριο» αν­θρωπίνων ζωών. Όπως είπε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι να ενι­σχυθούν αρχικά οι τρεις περιφέρειες του ανατολικού Αιγαίου με 205 στελέχη του Λιμενικού (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Σύμη, Ρόδος, Λέρος, Κάλυμνος και Κως). 

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Βά­σω Παπανδρέου (ο Γιάννος Παπαντωνίου έλειπε στο εξωτερικό) ήρθαν χτες πρόσω­πο με πρόσωπο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκλήθη­σαν να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δί­κη για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τους χαιρέτη­σε όλους διά χειραψίας, και η στιγμή ήταν αμήχανη έως ψυχρή. Ειδικά ο πρώην πρω­θυπουργός Κ. Σημίτης τού έτεινε το χέρι χωρίς να του μιλήσει. Δεν γνωρίζει... τίπο­τα ο άνθρωπος για τις μίζες. 

Κορυφαίοι στην εκπαίδευση οι νέοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας 

Οι νέοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, παρότι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, κατατάσσονται πρώτοι σε επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης (πτυχιακές σπουδές μεταπτυχιακά, διδακτορικά και σεμινά­ρια πανευρωπαϊκού επιπέδου) ανάμεσα σε συναδέλφους τους που προέρχονται από μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερ­μανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει, ως προς τη χρήση των αστυνομικών δυνάμε­ων και την αποτελεσματικότητά τους, την πολιτική ηγεσία που προΐσταται της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η νέα γενιά δείχνει πως διψάει για γνώση, εξειδίκευση και απόδοση, αφού οι νέοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στην πλειονότητά τους, εισέρχονται μέσω Πανελληνίων στις σχολές τους με βαθμολογίες επιπέδου Νομικής ή Ιατρικής. Στη συνο­λική θετική εικόνα έχει συντελέσει και η CEROL (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία), που ιδρύθηκε από την Ε.Ε. το 2006 ως ευρωπαϊκή Υπηρεσία, εδρεύει στη Βουδαπέστη, και σε αυτήν εκπαιδεύονται και επιμορφώνονται χιλιάδες αστυνομικοί από όλες τις χώρες της Ε.Ε. κάθε χρόνο, με μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή των Ελλήνων. 

Η διαφορά των Ελλήνων, που τους καθιστά πρώτους των πρώτων (ακολουθούν οι Ρουμάνοι, οι Κύπριοι και οι Πορτο­γάλοι), είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν, με αποτέλε­σμα να καταρτίζεται από τον προηγούμενο χρόνο λίστα με τις συμμετοχές στα σεμινάρια που θα «τρέξουν» τον επόμενο, και εγκαίρως να εκδηλώνεται το απαραίτητο ενδιαφέρον για συμ­μετοχή, άρα και απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, να επι­λέγονται τα κατάλληλα στελέχη, ενώ η χώρα μας είναι πρώτη και σε συμμετοχή σε διαδικτυακά σεμινάρια, μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας με τους πιο πολλούς ενεργούς χρήστες του προγράμματος πανευρωπαϊκά. 

Πολλά από αυτά διεξάγονται στη χώρα μας, καθώς οι μα­θητές έγιναν δάσκαλοι, έφτιαξαν τις δικές τους προτάσεις για εκπαίδευση, και προκάλεσαν πολλές αλλαγές στο καταστατι­κό. Εκεί που οι γνώσεις των αξιωματικών θεωρούνται κορυ­φαίες πανευρωπαϊκά είναι στους κλάδους της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, του trafficking, των οικονομι­κών εγκλημάτων και του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος», και στον τομέα των εγκληματολογικών εργαστηρίων. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/04/2015)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger